Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sahurda doyurucu patatesli tarifler

?İdilika'nın Mutfağı'nda bugün doyurucu sahur lezzetlerinden bahsedeceğim. Haşlanmış patates buzdolabında saklanabildiği için patatesle çok pratik ve lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. Bugün sizi patatesli iki lezzetle tanıştırıyorum. Bunlardan biri pastırmalı patates köftesi... (Ben buna gerçekten bayılıyorum!) İster içli köfte gibi kıymalı yapın, isterseniz içine istediğiniz harcı koyup fırınlayın; sonuç her zaman efsanevi oluyor. Patates mantısı ise, mantı diye tutturan çocuklarınıza sunmak için şahane bir fikir. Tabii mantı için hazırlayacağınız patatesli çanakların içini besleyici sebzelerle de doldurabilirsiniz. Kabak, pırasa, kereviz ve havuç gibi sebzeleri haşlayıp ezerek çanak haline getirip ortalarına istediğiniz harcı ya da yoğurt koyarak da servis edebilirsiniz. Tamamen hayal gücünüze kalmış. Mutfak sizin, sofra sizin... Ben sadece fikir sunuyorum; siz bunu yaratıcılığınızla çok daha lezzetli ve farklı bir hale getirebilirsiniz.

PASTIRMALI PATATES KÖFTESİ

500 gr. haşlanmış patates
1 su bardağı rende kaşar
Maydanoz
1 yumurta
1.5 fincan un

İÇİ İÇİN:
6 dilim çemensiz pastırma

KIZARTMAK İÇİN:
Ayçiçek yağı

BULAMAK İÇİN:
1 çay bardağı mısır unu

YAPILIŞI:
Patatesli karışımı hazırlamak için tüm malzemeyi bir araya getirip yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde açıp minik minik doğranmış pastırmaları ortasına koyup yuvarlayarak kapatıyoruz. Her tarafını mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.

PATATES MANTISI

5-6 adet patates
Yarım demet maydanoz
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz. Haşladıktan sonra kabuğunu soyarak iyice eziyoruz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekliyoruz. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırıyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasına parmağımızı bastırarak kase şekli veriyoruz. Başka bir kasede yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırıyoruz. Patateslerin içini yoğurtla dolduruyoruz. Sos için tavada sıvı yağı kızdırıp salçayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İsterseniz biraz su ilave edebilirsiniz. Sonra patates çanaklarının üzerine salçalı sos gezdirerek servis yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA