Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik akşam yemeği

Devir ekonomi devri... Kasım ayı ile birlikte kış mevsimine girdik. Artık evlerde yemekler daha çok pişiriyor, iş çıkışları içeceğimiz bir tas sıcak çorbanın hayalini kuruyoruz. Ben bugün size, evdeki malzemeler ile son derece ekonomik bir mönü hazırladım. Sütlü mis gibi bir karnabahar çorbası, ardından ekonomik tavuklu patates püresi ve çok bereketli bir irmikli tatlı. Şerbetli tatlıları hepimiz çok severiz. Ancak onların hep zahmetli ya da zor olduğu düşüncesine kapılır, yapmaya çekiniriz. Şimdi sizlere vereceğim irmik tatlısı tarifi tabularınızı yıkmanıza yardım edecek, oldukça kolay ve lezzetli bir tarif. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SÜTLÜ KARNABAHAR ÇORBASI

YAPILIŞI: Karnabaharları yıkıyoruz, doğrayıp kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tavada yağı eritip soğan, un ve salçayı kavuruyoruz. Kaynayan karnabaharı el blenderı ile çekiyoruz ve içerisine süt ekleyip tekrar eziyoruz. Son olarak tavadaki karışımımızı çorbamıza ekleyip ocağa alıyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip bir-iki dakika kaynatıp servis ediyoruz.

MALZEMELER

Yarım karnabahar
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Nane
Pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt

FIRINDA TAVUKLU PATATES PÜRE

MALZEMELER

5 adet iri patates
Kaşar peynir
3 yemek kaşığı tereyağ
5 adet kemiksiz tavuk but
Tuz
2 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI: Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede, iri küp şeklinde doğradığımız tavukları hafif yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşarların bir bölümünü ve tereyağını patatese ekleyip iyice eziyoruz. Üzerine tavukları yerleştiriyoruz. Kaşar ve kavurduğumuz salçayı ekleyip 180 derecedeki fırına veriyoruz. 15 dakika kaşarlar eriyene kadar fırında tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkartıp servis ediyoruz.

İRMİKLİ TATLI

MALZEMELER

2.5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

ŞERBETI IÇIN:
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker

YAPILIŞI: İlk olarak şeker ve suyu kaynatarak şerbetini hazırlıyoruz. Şerbet kaynarken yoğurt, sıvı yağ, yumurta, irmik, un ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru ceviz büyüklüğünde kurabiye gibi şekillendirerek tepsiye diziyoruz. Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Sıcak fırından çıkan kurabiyelerin üzerine ılıyan şerbeti döküyoruz ve şerbetini çekmesini bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA