Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hindistan cevizi sevenlere

Herkese merhaba... İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Hindistan cevizli tarifler var. Hindistan cevizi, kumlu topraklarda, uzunlamasına ağaçlarda yetişen tropikal bir meyvedir. Bilinen ilk oluşum 15 milyon yıl önceye rastlar. Hindistan cevizinin kabuğu yaş iken yeşil renklidir. Kurutulmuş Hindistan cevizinin kabuğu koyu kahverengi renktedir. Ağacından kopan Hindistan cevizi hem yaş olarak, hem de kuru olarak kullanılabilir. Hindistan cevizi, kendine özgü muhteşem kokusu ve aroması ile farklı bir konumda bulunur. Değişik formlarda karşınıza çıkabilen Hindistan cevizi ile nefis tatlılar yapabilirsiniz. Kokusunu ve aromasını hissedenleri tropik adalara seyahat ettiren Hindistan cevizi, tam anlamıyla mutluluk vericidir.

HİNDİSTAN CEVİZLİ TATLI

YAPILIŞI: Şerbet malzemelerini tencereye alıp 20 dakika kaynatıp ılıtıyoruz. Karıştırma kabına yumuşamış tereyağı, yumurta, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu alıp karıştırıyoruz. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz kadar parça koparıp yuvarlayalıyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkan tatlıya ılık şerbet döküyoruz ve tatlıları ara ara çeviriyoruz.

MALZEMELER

150 gr. tereyağ
3 adet yumurta
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
ŞERBETI IÇIN:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

YAPILIŞI: 1.5 su bardağı toz şekeri üç yumurta ile çırpıyoruz. Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz. Kek kalıbını tereyağı ile yağlıyoruz. Kek hamurunu kalıba döküyoruz ve 180 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.

MALZEMELER

1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

1 paket tereyağı (250 gr.)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)

YAPILIŞI: İlk olarak Hindistan cevizli kurabiyenin hamurunu yapıyoruz. Oda ısısındaki tereyağı, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıyoruz. Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğuruyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına, sonra da kalan Hindistan cevizine batırıp tepsiye diziyoruz. Hindistan cevizli kurabiyeleri 170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika boyunca üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA