Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Hafta sonu kaçamağı: Kumpir

Bugün sizlere evde yapabileceğiniz, dışarıdaki kumpirlere taş çıkartacak iki tarif hazırladım. Peki nedir kumpir? Yugoslavya'da alüminyum folyoda pişirilen, içine salata konulan patatese krumpir denilmektedir. İngilizlerin içine sos koyarak yediği patates, 1991 yılında ülkemize getirildiğinde bize has zengin mezelerle doldurularak yepyeni bir ürün olmuştur. Türkiye'de yapılan kumpir;, tereyağı, kaşar ve çeşitli leziz salatalar, mezeler ve soslar katılarak hazırlanan bir üründür. Şekli benzediği için adını Yugoslav krumpir'den almıştır. Ancak fırında pişirilmesi ve kendine has içeriği ile kumpir Türk mutfağının bir ürünüdür. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

TEPSİDE PRATIK KUMPIR

MALZEMELE

6-7 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı konserve mısır
1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
1.5 su bardağı haşlanmış havuç
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
5 adet uzun sosis
Yeşil ve siyah zeytin
1 çay bardağı kornişon turşu
1 tatlı kaşığı salça ya da ketçap
Tuz

YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayıp ezin. İçine tereyağ, tuz ve bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Püreyi yapışmaması için yağlanmış ya da su ile ıslatılmış borcama elinizle bastırarak her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Ayrı bir tavada bir tatlı kaşığı salça ile halka halka doğranmış sosisleri soteleyin ve patatesin üzerine yayın. Onun üzerine halka halka doğranmış zeytinleri, kornişon turşu, mısır, havuç ve bezelye karışımını dökün. En üstüne kalan kaşar peynirini serpiştirip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Ketçap ve mayonez eşliğinde servis edin.

EV YAPIMI KUMPIR

MALZEMELER

3-4 adet patates
1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Üzeri için tercihe göre istenen malzemeleri kullanabilirsiniz

YAPILIŞI:
Patatesleri yıkayarak bol suda haşlayın. Pişip pişmedikleri çatal batırılarak anlaşılabilir. Daha sonra ocaktan alarak suyunu süzün ve el yakmayacak kadar soğuduklarında kabuklarını soyarak geniş bir kaseye alın. Tuz, kaşar peyniri ve tereyağı ekleyerek çatalla veya patates ezici ile patatesleri ezin. Patateslerin içleri henüz sıcak olacağından tereyağı ve peynirler kolaylıkla eriyecektir. Patatesler soğumadan uygun kaselere bölüştürün. Üzerine kumpirin içinde en sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin veya sade olarak ketçap ve mayonezle servis edin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA