Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik yaz sofrası

Herkese merhaba.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hem hafif, hem de yapımı çok pratik yemeklerden oluşan bir akşam yemeği için fikirler var...
Rokadan beğendi olur mu? Olur, hem de öyle güzel olur ki.
Mutfak dilinde blanching diye tabir edilen bir pişirme yöntemi var. Blanching yöntemi, kaynar suya atılan yeşil sebzelerin suyun içinde yaklaşık iki-üç dakika tutulup ardından hemen buzlu su dolu bir kasenin içine aktarılmasına verilen isimdir. Kaynar suyun içinden alacağınız rokalar kendi ısılarında pişmeye devam edecekleri için, buzlu su ile şoklanıp renklerini ve tazeliklerini korumasını amaçlıyor bu pişirme şekli. Ben de pazı, ıspanak ve rokayı bu şekilde pişirip saklıyorum; istediğim zaman çıkarıp omlet, krep, çorba ve pürelerde kullanıyorum.
Fırında kıtır domatesleri hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak sunuyorum. Aynı iç harç ile dolmalık biber ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
Tarifini verdiğim tatlı, annemle meşhur tatlımızdır.
Bu tatlıyı her türlü meyve ile denemişliğimiz vardır. Hepsi çok güzel sonuçlar verdi ama bence kuplara en çok kırmızı dağ meyveleri ve şeftali yakışıyor.
Bugünlük benden bu kadar. Hepinize mutlu bir hafta dilerim.

ÇITIR DOMATESLER

MALZEMELER
3 adet Çanakkale domatesi
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye
YAPILIŞI: Domatesleri ikiye bölüyoruz, zeytinyağı ve tuz seripilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruzDiğer malzemeleri harmanlıyoruz, domatesleri bu karışımla kaplıyoruz. Fırının ızgara bölümünde yavaş yavaş kızarana kadar pişiriyoruz.

HAFIF YAZ TATLISI

MALZEMELER
3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 adet büyük şeftali
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle güzelce çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Şeftalileri rondoda bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip karışımın içine döküyoruz. Kuplara döküp süsleyerek servis ediyoruz.

ROKA BEĞENDİ YATAĞINDA TAVUK BONFİLE

MALZEMELER
500 gr. roka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 adet kemiksiz tavuk bonfile
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Rokaları haşlayıp şokluyoruz, sonra elimizde sıkıyoruz ve ince ince doğruyoruz. Bir minik tencerede yağları eritiyoruz ve unu kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönmeye yakın rokaları ilave ediyoruz. Bir dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine bir su bardağı süt ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. En son baharatları ilave edip el blender'ı ile püre haline getiriyoruz. Tavukları; ezilmiş sarımsak, soya sosu ve zeytinyağı ile harmanlayıp teflon tavadan arkalı önlü pişiriyoruz. Servis tabağına önce beğendiyi koyuyoruz, üstüne tavukları yerleştirip süsleyerek servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA