Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

20 liraya davet sofrası

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, maliyeti 20 liranın altında bir akşam yemeği sofrası hazırlıyoruz. Geçenlerde canım ciğer tava çekti. Ciğer yaparken en çok dikkat ettiğim şey; ciğerlerin taze, sinir ve zar kısımlarının iyice temizlenmiş olması. Çoğunlukla bu işlemi ciğercime bırakıyorum.
Kimi yörelerde yapılan patates çorbasını, krema ile hayal ettim. Hem çok uygun fiyata elde edilebiliyor, hem de yapımı son derece pratik. Çorbanın yanına; bayat ekmekleri küp küp doğrayıp, baharatlayıp fırına atarak kruton hazırladım. Çorbayı krutonlar ve tereyağında kavurduğum kurutulmuş domateslerle servis ettim. Çoğu zaman krutonları önceden hazırlayıp kavanozda saklıyorum.
Şekerpare tatlısını kim sevmez ki! Her zaman üzerini fındıklı veya bademli görmeye alışık olduğumuz şekerpareyi, biraz sürpriz katmak için tahinle pişirdim. Anlatılmaz yaşanır derler ya, aynen öyle oldu...

KREMALI PATATES ÇORBASI

MALZEMELER
3 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 paket çiğ krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet et bulyon
1 litre su
YAPILIŞI: Soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile kavuruyoruz. Bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Küp küp doğradığımız patatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine su ve et bulyonu ekliyoruz. Çorbayı kaynatıyoruz. En son çiğ kremayı da ilave edip servis ediyoruz.

SOSLU YAPRAK CİĞER

MALZEMELER
400 gr. yaprak kesilmiş ciğer
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 avuç mantar
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Soğanları piyazlık olacak şekilde doğruyoruz. Ayçiçek yağına ilk olarak soğanları, sonra biberleri ilave edip soteliyoruz. İçine soya sosu ve baharatları koyuyoruz. Soteyi bir tabağa alıyoruz. Yaprak ciğerleri aynı tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Hazırladığımız sosla ve yanında patates püresi ile servis ediyoruz.

ŞEKERPARE

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 büyük çay bardağı irmik
200 gr. margarin
1+1/3 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı tahin
1.5 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
ŞERBET İÇİN:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI: Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz. Kaynadıktan 10 dakika sonra limon ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıp soğutuyoruz. Hamur için; yumurta, margarin, pudra şekeri, tahin, irmik ve kabartma tozunu karıştırıp azar azar un ilavesiyle hamur hazırlıyoruz. Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz ve önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişiriyoruz. Şerbetle buluşturduktan sonra tahin ilave ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA