Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Trend besin yer fıstığı

Herkese merhaba. Bugün yer fıstığı ile nefis tarifler hazırladım. En sevdiğim ise, yer fıstığı ezmesi.. Kavanozlarda satılan yer fıstığı ezmesini evde kendimiz yapabiliriz. Yer fıstığı; B grubu vitaminleri, önemli protein grupları, bol miktarda potasyum, kötü kolestrolü düşürüp iyi kolestrolü yükselten yağ asitleri ve bol miktarda E vitamini içeriyormuş. İçerisine koyduğumuz fındık yağı da bol miktarda E vitamini içeriyor. Bal zaten tam bir şifa kaynağı. Çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

YER FISTIKLI KURABİYE

MALZEMELER
200 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya şekeri
Yarım su bardağı iri çekilmiş yer fıstığı
Un
ÜZERI İÇİN:
Yumurtanın beyazı
Yarım su bardağı kadar iri çekilmiş yer fıstığı
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp ele yapışmayacak ama sert olmayacak bir hamur yapıyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayıp top şekli veriyoruz. Hazırladığımız topları önce yumurtanın beyazına, sonra iri çekilmiş yer fıstığına batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz, 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem; fırından çıktıktan sonra tepside oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, sıcakken kırılabilir.

EV YAPIMI FISTIK EZMESİ

MALZEMELER
200 gr. yer fıstığı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı fındık yağı
1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
YAPILIŞI: Yer fıstıklarını rondoda 2-3 dakika çekin. Balı, fındık yağını ve tuzu ekleyip beş dakika daha çekin. Mutfak robotunuz ısındığında işlemi durdurun. 5-10 dakika bekleyin, tekrar beş dakika daha çekin. Ne kadar çok rondoda karıştırırsanız fıstığın yağı o kadar çok ortaya çıkar ve malzemeler birbirine karışır. Sürülebilir bir kıvam alana kadar bu çekme ve durdurma işlemine devam edin. Tüm bu işlemler bitince temiz bir kavanoz ya da kapaklı bir kaseye fıstık ezmenizi dökün. Buzdolabında muhafaza edin.


YER FISTIKLI KEK

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
2 su bardağı un
1-1.5 su bardağı yer fıstığı
YAPILIŞI: Öncelikle şeker ile yumurtaları bir kabın içinde iyice çırpın. Çok iyi karıştırmanız kekin püf noktası. Sonra sütü ve yağı koyup bir süre daha çırpın. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kapta karıştırıp eleyerek karışımınıza ekleyin. Önce düşük devirde, sonra yüksek devirde iyice karıştırın. En son rondodan geçirdiğiniz yer fıstıklarını ekleyin ve yine karıştırın. İyice karışan kek harcı koyu bir kıvamda olacak. Yağlanmış kek kalıbına hacı dökün ve hem eşit yayılması, hem de hava kabarcığı kalmaması için kalıbı masaya birkaç kere vurun. 160 derecede ısınmış fırında içi pişene kadar 30- 35 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın ve biraz soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA