Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Oscarlık lezzetler

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda Oscarlık lezzetler var. Mutfağa olduğu kadar sinemaya da büyük aşk besliyorum. Yemek temalı filmleri vizyona düşer düşmez havada kapıp izlememin yanı sıra, diğer bazı filmlerde de mutfak sahnelerine aniden dikkat kesiliyor, içinden reçete çıkarmanın peşine düşüyorum. Filmlerin içinde geçen yemek sahnelerini düşününce, hepimizin ilk aklına gelen hiç şüphesiz Oscar ödüllü The Godfather oluyor. Baba'nın adamlarının her biri evde saklanırken, aralarından Peter Clemenza'nın çıkıp büyük bir soğukkanlılıkla aşçı önlüğünü takarak makarna hazırlamaya başladığı ve tarifini verdiği sahne aklıma kazınmış. Tabii ki denedim, hem de defalarca. Bu makarnanın adı benim mutfağımda Spagetti Clemenza. İkinci olarak bayıldığım miniş mi miniş bir fare filmi geliyor aklıma. Ratatouille. Aşçı olmak isteyen Remy, girdiği restoranın içinde insanlara gözükmeden hayallerini gerçekleştirmeye çalışır. En iyi animasyon dalında Oscar ödülü almış Ratatouille, ismini, ünlü Fransız sebze yemeğinden almaktadır. Issız Adam Alper'in , aşık olduğu kadına yaptığı havuçlu kekten bahsetmeden geçemeyeceğim. Benim sevgi dilim, karşımdakinin sevdiği yemekleri pişirip ona sunmak olduğundan, benim için çok özel bir filmdi. Bugünlük benden bu kadar, afiyet olsun.

SPAGETTİ CLEMENZA/ THE GODFATHER

MALZEMELER
16-20 adet mitite köfte
4-5 İtalyan sosisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı esmer şeker
Tuz
Karabiber
2 kutu domates püresi
1 kase dolusu rendelenmiş domates
1 paket spagetti
Rendelenmiş parmesan peyniri
YAPILIŞI: Sosisleri bir tavaya koyup, üzerine çok az su ilave ediyoruz. Suyunu çekip hafif renk değiştirene dek pişiriyoruz ve iri iri doğruyoruz. Mitite köfteleri tavada mühürlüyoruz. Doğranmış sarımsağı zeytinyağında soteliyoruz. Ardından domates rendesi, domates püresi, esmer şeker, tuz ve karabiber ilave ediyoruz, kaynayınca sosisleri ve köfteleri ilave ediyoruz ve altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Haşladığımız spagetiyi servis tabağına alıyoruz, üzerine sosu döküyoruz ve rendelenmiş parmesan peyniri koyarak servis ediyoruz.

RATUTUY/ RATATOUILLE

YAPILIŞI: Sebzeleri bir santim kalınlığında doğruyoruz ve yağladığımız fırın kabına diziyoruz. Sos için verilen tüm malzemeyi rondodan çekiyoruz ve sebzelerin üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.

MALZEMELER

Dilediğiniz kadar patlıcan, biber, kabak, domates
SOS İÇİN:
1 dal taze biberiye
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı

HAVUÇLU KEK/ ISSIZ ADAM

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Havucu rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz. Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla vanilya, sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozu ekliyoruz, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. Havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Harcı kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Havuçlu keklerin olmazsa olmaz şartı, üzerindeki şeker hamurundan yapılan minik havuç süsleridir. Turuncu ve yeşil şeker hamuruyla kolaylıkla yapacağınız havuçlarla keki süsleyerek servis etmek son derece şık oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA