Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Sürpriz çay saati

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, hem son derece basit, hem son derece ekonomik, hem de son derece havalı üç adet çay saati lezzeti var. Pahalı malzemelerle harikalar yaratmak biraz daha kolay olsa da; esas maharet, uygun bütçelerle aynı sofraları kurabilmek. Türk annelerinin en büyük özelliği ekonomik sofralar hazırlamak olduğuna göre, benim hazırladıklarımdan çok daha ekonomik alternatifleri sizler zaten yapıyorsunuzdur. Denememi istediğiniz tarifler olursa lütfen bana idilikanınmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşın. Sizden gelecek tarifleri bizzat deneyip daha sonra herkese aktarmak müthiş keyif verecektir bana.... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

BROWNI KURABİYE

MALZEMELER
250 gr. eritilmiş margarin
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
ŞERBETI İÇİN:
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1.5 su bardağı su
ÜZERI İÇİN:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI: Hamur hazırlama kabına un hariç bütün malzemeler eklenip çırpılır. Şekerin erimesi sağlanır. Üzerine azar azar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, top şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. Şerbeti için; dtoz şeker ve su eritilir. Fırından alınan kurabiyeler sıcak haliyle şerbete batırılır. 15 saniye bekletilip şerbetten alınır. Üzerileri Hindistan cevizine bulanarak servis edilir..

HAŞHAŞLI TAHİNLİ ÇITIR TATLI BÖREK

MALZEMELER
2 adet yufka
250 gr. haşhaş
6 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
ÜZERI İÇİN:
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI: Öncelikle haşhaş, tahin, şeker ve yağı güzelce karıştırıp iç harcını oluşturalım. Ardından ilk kat yufkamızı serip harcımızın yarısını eşit bir şekilde yufkaya yayalım. İkinci kat yufkayı da serip yine aynı şekilde harcımızı yayalım ve saralım. Dilerseniz 12, dilerseniz 16 parçaya bölebilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirdiğimiz börekleri üstüne yumurta sarısını da sürdükten sonra pişirelim.

PATATESLİ KEK
MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
3 adet patates
Küçük bir kase beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
ÜZERI İÇİN:
Susam
YAPILIŞI: Patatesler, soğan ve maydanoz küçük küçük doğranır. Oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle çırpılıp üzerine yoğurt, sıvı yağ, peynir, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırılır. Üzerine sebzeler ilave edilir. En son kabartma tozu ve unu eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökülür. Üzerine susam dökülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA