Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta derbi var

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda derbi heyecanı var. Bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için çok özel menü hazırladım. Tabii ki menüde en başta çıtır çıtır tavuk ve patates var. Ardından sıra maç ve dizi gecelerinin vazgeçilmezi patlamış mısıra geliyor. Bazen sade, bazen baharatlı, bazen İtalyan stili fesleğenli, çikolatalı, ballı veya karamelli yapıyorum. Dün akşam kuradan karamelli olanı çıktı. Karamelli patlamış mısırın nasıl yapıldığını merak edenlere hemen anlatmak istiyorum... Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...

PEYNİRLİ PATATES

MALZEMELER
1 kase dolusu bebek patates
Tuz
Kızartmak için ayçiçek yağı
1 kase rendelenmiş parmesan peyniri ya da tulum peyniri
İsteğe bağlı trüf mantarı
YAPILIŞI: Bebek patatesleri iyice yıkadıktan sonra kabukları ile haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri ortadan ikiye bölüp tuzlayıp çıtır çıtır olana dek kızartıyoruz. Henüz sıcakken parmesan rendesi ve trüf yağı ile harmanlıyoruz.

PİRİNÇ UNLU TAVUK

MALZEMELER
4 dilim tavuk göğsü
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı pirinç unu
Tuz
Servis ederken limon
YAPILIŞI: Tavukları şerit şerit doğruyoruz, tuz ve köri ile karıştırıp bekletiyoruz. Yumurtaları çırpıyoruz. Tavukları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından pirinç ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında çıtır çıtır olana dek pişiriyoruz. Çıkartınca üzerine limon sıkıp servis ediyoruz.

KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR

MALZEMELER
Yarım su bardağı mısır
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Mısır tanelerini kısık ateşte hafif kavuruyoruz. Ardından kapağını kapatıp patlamalarını bekliyoruz. Arada bir tavayı sallamayı ihmal etmiyoruz. Patlayan mısırları derin bir kaseye alıyoruz. Aynı tavanın içine toz şekeri ekliyoruz, altını kısıyoruz. Şekerin erimesini bekliyoruz. Eriyince tereyağını ekliyoruz. Karameli, patlamış mısırların üzerine döküp hepsini harmanlıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA