Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pratik davet sofrası

İdilika'nın Mutfağı' nda bugün davet sofralarına pratik ve lezzetli dokunuşlar yapıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ARPA ŞEHRİYE YATAĞINDA KUZU İNCİK

MALZEMELER
4 adet kuzu incik
2 su bardağı arpa şehriye
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet domates
1 adet soğan
1 adet sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
10 adet kuru kayısı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: İncikleri sıvı yağda hafifçe kızartın. Üzerine irice doğranmış domates, soğan, biber, salça, tuz ve karabiber ilave edip harmanlayın. İnciklerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kapağını kapatın. 2.5 saat pişirin. Şehriyeyi pilav tenceresine alıp, rengi dönene dek kavurun. Şehriyenin üzerini geçecek kadar inciğin suyundan ilave edin. Üzerine ikiye bölünmüş kayısı ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, 5-10 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine incikleri dizip servis yapın.

KESTANELİ UN HELVASI

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış kestane
200 gr. tereyağı
3 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: Tereyağını eritip un ekliyoruz. Pembeleşene dek karıştırarak kavuruyoruz. Sütün içinde şekeri eritiyoruz. Unun içine haşlanmış kestaneleri ilave edip hepsini şekerli süt ile buluşturup karıştırıyoruz.

KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI

MALZEMELER
3 adet közlenmiş patlıcan
1.5 su bardağı soğuk süt
1.5 litre su
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
YAPILIŞI: Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine yağları koyup ısıtıyoruz. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine doğranmış patlıcanları döküp iki dakika daha kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü döküp topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Soğuk suyu da ekliyoruz, ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA