Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada nefis sofra

İdilika'nın Mutfağı'nda alelacele, son derece pratik, kolay bulunabilir malzemelerle, lezzetli bir sofra hazırlıyoruz...

MİNİ KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER

600 gr. köftelik kıyma
1 adet iri kuru soğan
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

BULAMAK İÇİN:

1/2 çay bardağı galeta unu
1/2 çay bardağı buğday unu
1 adet yumurta

KIZARTMAK İÇİN:

2-3 su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

Kıymamızı ikiye bölüyoruz. Yanmaz tavamıza iki-üç kaşık su ve kıymayı alıp kavuruyoruz. Kıymamızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarımızı ekliyoruz. Bir dakika kadar kavurup kıymamızı soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan pirinci haşlıyoruz. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alıyoruz. Yumurtayı ve baharatları ekliyoruz. Köfte harcımızı yoğuruyoruz. En az iki saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz. Kızartma aşamasında, yağı derin kızartma tenceresine alıyoruz. Köftelerimize minik oval şeklini veriyoruz. Köftelerimizi önce un, sonra galeta unu ile harmanlanmış derin kasedeki karışıma buluyoruz, ardından çırpılmış yumurtaya bulayıp yağda kızartıyoruz.

KEREVİZLİ CACİKİ

MALZEMELER

2 orta boy salatalık
1 adet rendelenmiş kereviz
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon kabuğu rendesi



YAPILIŞI:

Salatalıkları soyuyoruz. Kerevizi rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz. Tuz serpip sıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Diğer malzemeyi bir kasede iyice çırpıyoruz. Salatalıkları ekleyip karıştırıyoruz. Zeytinyağı ve nane ile servis ediyoruz.


KÖRİLİ ÇITIR PATATES PÜRESİ

MALZEMELER

6 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr. tereyağı
Köri



YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesleri çatal yardımı ile topak olmayacak şekilde iyice eziyoruz. Fırına süreceğimiz tepsiye, ezdiğimiz patatesleri döküyoruz, içine süt, bir su bardağı kaşar peyniri, tuz, köri ve tereyağını koyup tekrar homojen hale getirene kadar eziyoruz. Ve patatesleri tepsiye döşüyoruz. Üzerine tereyağı veya margarin ekliyoruz. 250 derece fırına atıyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA