Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Çay saatine bekleriz

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, kepek unuyla yapabileceğiniz sağlıklı tariflere yer veriyorum. Günlük hayatımızda hepimizin canı poğaça, kek, krep gibi karbonhidratlı yiyecekler atıştırmak istiyor. Atıştırmalıklarımızı mümkün olduğu kadar hafif geçirmek ise hepimizin hayali. Bakalım sizler için hazırladığım bu lezzetleri beğenecek misiniz?

TAHİNLİ KEPEKLİ KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı tahin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı kepek un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 kase dövülmüş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Yarım çay bardağı tahin
Pudra şekeri
YAPILIŞI: İlk olarak yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Sonra sırasıyla yağ, süt, tahin, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kek kalıbını yağlayıp susam serpiyoruz. Ardından güzelce çırptığımız kek hamurunu kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Küçük bir kasede tahin ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Tahin ve pudra şekerini üstüne dökerek servis ediyoruz.

KEPEKLİ KREP

MALZEMELER
1 su bardağı kepekli un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Şeker
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri bir kasede karıştırıp çırpıyoruz. Teflon tavayı çok az yağ ile yağlayıp ısıtıyoruz. Bir kepçe krep harcından döküp tavayı sallıyoruz. Kreplerin üzeri göz göz olunca tersini çevirip pişirmeye devam ediyoruz. Bütün malzeme bitene kadar tavaya krep dökmeye devam ediyoruz.

PEYNİRLİ KEPEKLİ POĞAÇA

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Kepekli un
1 paket kabartma tozu
Tuz
İÇİ İÇİN:
1 kase beyaz peynir
Maydanoz
1 adet yumurta beyazı
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
YAPILIŞI: Yumurtayı çırpıyoruz. Zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Yoğurmaya devam ediyoruz. Streç film ile sarıp dinlendiriyoruz. İç harcı için malzemeyi çatalla eziyoruz. Hamurdan küçük bezeler koparıp avcumuzun içinde açıp peynir koyup kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA