Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

1 Nisan şakası gibi tatlılar

Bugün sizlere ilginç isimleri ile şaşırtıp güldüren, şaka gibi tatlı tarifleri hazırladım: Isparta'nın Derdimi Alan tatlısı, Urfa'nın Şıllık Tatlısı ve Alanya'nın Öküz Helvası...

ŞILLIK TATLISI

MALZEMELER
2 su bardağı un
2 adet yumurta
300 gr. ceviz içi
600 gr. şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: İki yumurta, iki su bardağı un ile dört su bardağı suyu, akıcı bir kıvam olana dek çırpıyoruz. Bir krep tavası alıyoruz ve tereyağı ile yağlıyoruz. Harçtan birer kepçe alarak tavaya döküyoruz, arkalı önlü pişiriyoruz. Şerbeti için; bir kaşık tereyağını eritiyoruz, daha sonra 600 gr. şeker ve üç su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Ceviz içini dövüp az miktarda toz şekerle harmanlıyoruz. Kreplerin aralarına serpiştirip şerbetini sıcak sıcak döküyoruz. Şerbetini çeken şıllık tatlımız servise hazır hale geliyor.

DERDİMİ ALAN

MALZEMELER
1 su bardağı pekmez
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kuru yufka
YAPILIŞI: Kızdırılmış tereyağına pekmez ilave ederek kaynatıyoruz. Yufkaları küçük parçalar halinde bölerek pekmezin üzerine ekleyip servis ediyoruz.

ÖKÜZ HELVASI

MALZEMELER
1.5 su bardağı pekmez
1.5 su bardağı un
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı tereyağı
Ceviz
YAPILIŞI: Pekmez, su ve zeytinyağını teflon bir tavaya alıyoruz. Bu karışımın dörtte birini ayırıyoruz. Tavadaki karışım kaynayınca unu ekleyip topaklanmaması için karıştırıyoruz. Ayırdığımız pekmezli karışımı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Helva kendini toparlayıp hamur kıvamını alınca oldu demektir. Helvamızı düz bir tepsiye alıp ortasına kaşık yardımıyla küçük bir havuz yapıyoruz ve erittiğimiz kızgın tereyağını önce bu havuza, sonra etrafına gezdirip cevizle süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA