Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pazar tatlıları

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çay saatlerine uygun nefis üç turta tarifim var. Tariflerimden önce güzel bir lezzet yakalamak için neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım... Mükemmel bir tart hamuru için kullanılan bütün malzemenin çok soğuk olmasına dikkat edin. Malzemeleri, kullanacağınız anda buzdolabından çıkarın. Mümkünse bir kapta karıştırdığınız un, tuz ve pudra şekerini de buzdolabında yarım saat soğutun. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

ÇİKOLATA RÜYASI

MALZEMELER
1 su bardağı badem
1 paket küçük parçalara bölünmüş bitter çikolata
Yarım su bardağı kuru hurma
3 adet yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çırpılmış krema
2 tatlı kaşığı toz şeker
30 gr. bitter çikolata
YAPILIŞI: İlk önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Kek kalıbını yağlıyoruz ve yağlı kağıt koyuyoruz. Üzerine bademleri ve çikolataları iyice parçalıyoruz. Bir kapta yumurta akını çırpıyoruz. Şekeri yavaşça ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Badem ve çikolatalı karışıma koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hurmaları ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı kalıba döküyoruz. Fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, kremayı ve ekstra şekeri köpürtüyoruz. Düzgün bir şekilde kekin üzerine sürüyoruz.

DAĞ MEYVELİ TURTA

MALZEMELER
300 gr. margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı karanfil
4 çorba kaşığı karadut reçeli
YAPILIŞI: Margarini, yumurtayı ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu ekliyoruz. Yavaş yavaş margarin ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun dörtte üçünü kalıba yayıyoruz. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne karadut reçeli sürüyoruz. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süslüyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

ELMALI TURTA

MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
2 adet yumurta
250 gr. margarin
Yarım çay bardağı süt
8 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
UN İÇİ İÇİN:
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
İsteğe bağlı çekilmiş ceviz
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
SERVİS İÇİN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Hamuru yoğuracağımız kaba erittiğimiz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafif karıştırıyoruz. Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Elmaları rendeleyip bir tencereye alıyoruz, üzerine şekeri ekliyoruz. Armutlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Turtayı pişireceğimiz kabı sıvı yağ ile hafifçe yağlıyoruz. Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırıyoruz. Hamuru kabımıza döşüyoruz, elma harcını da üzerine yayıyoruz. Üstüne şeritleri koyup yumurta sarısı sürüyoruz. Elmalı turtayı 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Turta piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA