Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Instagram’daki takipçi sayısı gişeye etki etmiyor

Bu hafta olup bitenler için benim de söyleyecek iki lafım var elbet... Siz gündem değerlendirmemi okurken, ben de Londra'da yeni trendler ve ilginç detayların peşine düştüm. Burada hava çok soğuk, İstanbul'da son güneşli günlerin tadını çıkarın...
'Ayla' filminin 2 milyon izleyiciyi geçtiğini okumuşsunuzdur.
Ardından vizyona giren diğer Türk filmlerinde ise durum şaşırtıcı çünkü birçoğu beklenileni vermemiş.
Burada dikkat çeken mevzu ise, filmlerin başrol oyuncularının Instagram'daki takipçi sayıları milyonları aşsa da, bu rakamların gişede etkili olmaması. Dizi dünyasında da işler benzer. Yine milyonluk takipçileri olan oyuncuların reyting alamayan dizileri kısa sürede ekrana veda ediyor. Buradaki mevzu, genç neslin dijital dünyadaki sadakatsizliği ve değişken zevkleri olsa gerek. Bir e-ticaret sitesinin yöneticisi ile yaptığım sohbette benzer bir hikaye dinlemiştim. Milyonluk takipçisi olan bir ünlü ile anlaşmışlar ve bir ürünü tanıtması için büyük paralar ödemişler. Ancak yaptığı paylaşım sonrasında siteye neredeyse hiç tıklanma yapılmamış, satış da olmamış. Az takipçisi olan isimlerden daha çok geri dönüş aldıklarını söylemişti. O yüzden dijital dünya şöhretlerine çok da kapılmamak lazım, haksız mıyım...
Sosyal medyada Şeyma Subaşı'ya organize şekilde hakaret eden Instagram kullanıcılarının bir kısmı yakalandı.
Hatta yurt dışında olan bir kadın da Interpol tarafından aranıyor. Bu kadınların ortak özelliği, Şeyma ve çevresindekilere asılsız ithamlarda bulunarak saldırmaları. Ben de o kadınlardan nasibimi almış ve birkaç kez hesabımı yorumlara kapatmak zorunda kalmıştım. Birçoğumuzun Instagram'da fotoğraf beğenecek vakti bile yokken, evde oturup akıllı telefonlarından saldırıya geçebilecek kadar kin ve nefret dolu insanların etrafımızda olması ürkütücü. Başkalarının hayatlarını, aldığı kararları yargılayacaklarına, kendi hayatları için yararlı bir şeyler yapsalar iyi olmaz mı?

TÜM GÖZLER BU ÇİFTTE
Şu sıralar dikkatleri üzerlerine çeken bir çiftimiz var: Bestemsu Özdemir ve Can Yaman... Bugünlerde sevgilileri bol bol Bebek Lucca'da görüyorum. Etrafa o kadar güzel bir enerji saçıyorlar ki, mekana girdiklerinde tüm gözler onlara çevriliyor. İkisi de başarılı; dizileri, sinema filmleri var. Bu çift, diğer oyuncu çiftlere nazaran daha cool ve samimi. Saklanmak yerine, sosyal hayata katılıp kalabalığın içine karışıyorlar. Kameralarla köşe kapmaca oynamak yerine doğal ve umursamaz davranıyorlar. Böylesi sosyal ünlü çiftlerin sayısının artmasını ümit ediyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA