Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapıp dinlendirin. Hamurdan beş adet beze yapın ve her birini tabak büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üç adet hamuru üst üste tepsiye yerleştirin. İnce kıyılmış soğan, haşlanmış rendelenmiş patates, yumurta, peynir ve baharatları karıştırıp üzerine dökün. Diğer iki yufkayı da aralarına yağ sürerek böreğin üzerine kapatın. Üzerine erimiş tereyağı sürerek fırında pişirin.
MALZEMELER
4 adet patates
1 demet maydanoz
200 gr. beyaz peynir
5 dal taze soğan
1 adet yumurta
Karabiber, tuz
HAMURU İÇİ:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
FASULYELİ BULGUR PİLAVI
Fasulyeyi boydan boya incecik kesin. 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağının yarısında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynayınca bulguru ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı kalan yağda pembeleştirin, naneyi ekleyip pilavın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr. çalı fasulyesi
125 gr. tereyağı l 2 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
4 diş sarımsak
Tuz, pul biber, nane
KABAK OTURTMA
Kabakları soyup dilimleyin. Soğan, kırmızı biber, sivri biber ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp yarısını tencereye koyun. Üzerine dilimlediğiniz kabakları dizin. Domatesleri rendeleyip kabakların üzerine dökün. Üzerine kalan soğanlı karışımı koyun. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip pişirin. Servis tabağına alın.
MALZEMELER
5 adet kabak
4 adet domates
2 adet soğan
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz