Kabağı uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdeklerini temizleyin. İçi alta gelecek biçimde tepsiye dizin. Kabaklara bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 200 derece fırında hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. İçlerine tuz ekin. Rendelenmiş elma, ceviz ve limon suyunu karıştırıp, kabaklara doldurun. Üzerine şeker serpin. Tekrar fırına sürerek 10 dakika pişirin. Cevizle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet kabak
1 çay kaşığı tuz
2 adet elma
12 adet dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı tozşeker
Otlu tava böreği
Taze soğan, ıspanak, nane, maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, lor peyniri ve baharatlarla karıştırın. Yumurta, margarin ve sütü karıştırın. Yufkalardan birini yağlanmış bir tavaya, kenarlardan sarkacak şekilde koyun. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Yufkalardan birini dörde bölüp, parçaları tavaya yerleştirin. Üzerlerine yumurtalı karışımdan sürün ve otlu karışımı yayın. Kalan yufkayı da dörde bölüp, harcın üzerine yerleştirin. Yumurtalı karışımdan sürün. Sarkan yufkaları üstüne kapatın ve kalan harcı sürün. Kısık ateşte kızartın.
MALZEMELER
3 adet yufka
250 gr. lor peyniri
2-3 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz, dereotu
5-6 yaprak ıspanak
3-4 dal taze nane
Tuz, karabiber, pulbiber
1 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
125 gr. margarin
Bezelyeli şinitzel
Yemeklik doğranmış soğanı margarinle kavurun. Bezelyeleri ve suyu ekleyip, 15 dakika pişirin. Üzerine limon kabuğunu, kekiği, tuzu ve karabiberi de ekleyin. Bezelyeler pişince servis tabağına alın. Tavuk etini küp küp kesip, tuz ve karabiberle karıştırın. Una, çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, kızartın, bezelyeyle servis yapın.
MALZEMELER
1.5 su bardağı bezelye
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı sıcak su
Kekik, tuz, karabiber
Şnitzel için: 500 gr. tavuk eti
5 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Galeta unu, tuz, karabiber