Kıyma, yumurta, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurun, irice oval köfteler yapın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Köfteleri, patatesleri ve biberleri ayrı ayrı kızartıp bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir yerde tereyağı, salça ve unu birkaç dakika birlikte kavurun. Üzerine suyu katıp, bir-iki taşım kaynatın ve köftelerin üzerine gezdirin. Erişteleri de serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
750 gr. dana kıyma
1'er adet yumurta ve soğan
5 dilim bayat ekmek içi
7 dal kıyılmış maydanoz
3-4 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1/2 su bardağı erişte
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı ılık su
Brokoli çorbası
Çiçeklerine ayırdığınız brokoliyi beş dakika haşlayın, yarım çay bardağı haşlama suyundan ekleyip blender'dan geçirin. Unu tereyağında kavurun. Rengi dönünce süt ve suyu ilave edin. Brokolileri, tuz ve karabiberi ilave edip bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Haşlanmış brokoli ve pul biber ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber