Kerevizlerin ortalarını oyup limonla ovun ve 15 dakika haşlayın. Doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Doğranmış ıspanakları ve pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp ıspanakları kendi suyu ile pişirin. Tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Dilerseniz yoğurtla da yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet kereviz
1/2 limonun suyu
1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı pirinç
Karabiber, kırmızıbiber, tuz
Fırın makarna
Makarnayı bol suda 13 dakika haşlayıp süzün ve fırın kabına koyun. İçine tereyağını ve kıyılmış maydanozu koyup karıştırın. Yumurta ve sütü çırpın, tuz karabiberle tatlandırıp makarnanın üzerine dökün. Ufalanmış beyaz peyniri de ekleyip harmanlayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 paket makarna
2 çorba kaşığı tereyağı
150 gr. beyaz peynir
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
4 çorba kaşığı kaşar peyniri
Kolay baklava
Şeker ve suyu beş dakika kaynatın, limon suyunu ekleyin. Yufkayı aralarına erimiş tereyağı sürüp en az 15 kat olmak üzere istediğiniz miktarda üst üste dizin. En üstüne ceviz ve fıstık serpin. Hamuru oklavaya sarın, rulo yapın. Büzerek yufkayı oklavadan çıkartıp tepsiye dizin. Tüm yufkalara aynı işlemi yapın. Tepsi dolunca üzerine erimiş tereyağı sürdükten sonra 200 derecede, kızarana dek pişirin. Sıcak hamurun üzerine ılık şerbeti gezdirin.
MALZEMELER
1 paket hazır baklava yufkası
100 gr. tereyağı
300 gr. ceviz
50 gr. yeşil fıstık
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu