
Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu katıp, soğumaya bırakın. Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru oklavayla açın. Ceviz, tarçın ve tozşekeri karıştırın. Açtığınız yufkanın üzerine serpin. Oklavayı hamurun kenarına koyup, kıvırarak rulo biçiminde sarın. Oklavayı hamurun içinden çıkarın. Hamuru dilim dilim keserek kızgın yağda kızartın. Soğuk şerbetin içine atın. Servise hazırlayın.

1 adet yumurta

2 su bardağı un

Yeterince su

Tuz

İçi için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz

2 tatlı kaşığı tarçın

2 çorba kaşığı tozşeker

Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker

3.5 su bardağı su

1-2 damla limon suyu
* * *
Sosisli baget
Ekmeği ortadan ikiye uzunlamasına kesin ve içini çıkarıp, fırın tepsisine dizin. Sosisleri ve sivri biberleri halka halka doğrayın. Domatesleri küp küp kesin. Margarinle birlikte sosis, sivri biber, domates, tuz, karabiber ve kekiği pişirin. Bu karışımı ekmeklerin içine doldurun. Üzerine rendelenmiş taze kaşar serpip, fırına verin. Peynirler eriyene kadar pişirin.

Yarım baget ekmeği

3 adet uzun sosis

1 adet domates

2 adet sivri biber

1 çorba kaşığı margarin

3-4 dilim taze kaşar

Tuz, karabiber, kekik
* * *
Kereviz püresi
Yıkayıp süzdüğünüz kereviz yapraklarını yağda yarım dakika çevirin, kağıt havluya çıkarın. Kerevizlerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su, 1 çorba kaşığı limon suyu ve tuz ekleyerek 20 dakika haşlayın. Haşlanmış kerevizlerin suyunu süzüp, mutfak robotunda, iki kaşık limon suyu, muskat rendesi, tereyağı, tuz ve karabiberle çekin. Kızarmış kereviz yapraklarıyla birlikte servis yapın.

1 kg. kereviz

2 adet kerevizin yaprakları

2 çay bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı limon suyu

1 adet rendelenmiş muskat

125 gr. tereyağı

Tuz, karabiber