Şeker ile yumurtayı beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Fındık ve cevizleri dövün. 1 çorba kaşığı un ile kuruyemişleri ve kuru üzümü karıştırıp kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın. Harcı eşit miktarda kalıplara bölüştürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ l1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz
Soya soslu hindi
Soğanı ve sarmısağı ince kıyın. Bir tencereye koyup sıvı yağda kavurun. Hindi göğsünü kuşbaşı doğrayın, tavaya ekleyin. Havuçları halka biçiminde doğrayıp tencereye ekleyin. Hepsini beş dakika kavurun. Tuzunu katıp beş dakika daha pişirin. Üzerine soyu sosu gezdirin. Birkaç dakika bekleyip, tencereyi ocaktan alın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarmısak
1 adet soğan
400 gr. hindi göğsü
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz
Sebze türlüsü
Tavayı hafifçe tavuk suyu ile ıslatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup sekiz parçaya bölün. Tuz, karabiber ekleyin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Küp doğranmış patates ve havuç ile haşlanmış taze fasulyeyi de tavaya alın. 5-10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tavuk suyu
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet patates
8 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber, tuz
Bir tutam şeker