Bir kaseye unu koyup üzerine su ekleyin ve baklaları ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Zeytinyağını tencereye alıp üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyin. Baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu biraz sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı, 40 dakika da kısık ateşte pişirin. Dereotu ve sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
1 kg. taze bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan ya da 2 demet taze soğanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı limon tuzu,
Tuz
Körili hindi göğsü
Hindi ve soğanı şerit halinde kesip, bir tavaya alın. Sıvı yağda pembeleştirin. Köri ve unu serpip kavurmaya devam edin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ocaktan indirdikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Çeşitli sebzelerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. hindi göğüs
2 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı köri
1 tatlı kaşığı un
1/2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
karabiber
Çikolatalı volovan
Milföy hamurlarından bardakla yuvarlaklar kesin. Daha küçük bir bardakla 4 milföyü ortasından kesin. Kestiğiniz milföylerden çıkardığınız halka şeklindeki parçaları, kesilmemişlerin üzerine yerleştirip 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Kremayı kaynatıp parçalanmış çikolatayı içinde eritin. Vanilyayı ekleyin. Kremayı ikiye ayırın. Yarısına kıyılmış gofret ekleyip volovanlara paylaştırın. Krem şantiyi sütle çırpıp çikolatalı karışımın üzerine sıkın. Böğürtlenleri volovanlara paylaştırın. Kalan çikolatalı kremayı volovanların üzerine gezdirin.
MALZEMELER
200 gram krema
3 paket bitter çikolata
1 paket vanilya
2 adet çikolatalı gofret
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Böğürtlen