ÇİKOLATA: Histamin salgısını arttıran besinlerden biridir. İçerdiği şeker sebebiyle alerjik durumlarda ve soğuk algınlığı döneminde uzak durulmalıdır.
YEŞİL ÇAY: Yine histamini arttırdığı için soğuk algınlığı durumunda uzak durulmalıdır.
Soğuk algınlığında peynirden uzak durun! Mayalı yiyecekler iyileşme sürecini uzatıyor
MATE ÇAYI: Histamin salgısını arttırır. Bu yüzden soğuk algınlığı durumunda tüketmemek fayda sağlayacaktır.
SİYAH ÇAY: Yeşil çay ve mate çayı gibi histamini arttıran çaylar arasındadır.
PEKİ NE TÜKETİLMELİDİR?
Bu çaylar yerine ıhlamur ve ada çayı tercih edilmelidir. Boğaz enfeksiyonu durumu varsa ıhlamur iyice kaynatılmalı turuncu renge ulaşınca tüketilmelidir. Enfeksiyon bakteriyel değil ise 15-20 dakika kaynatılıp öyle tüketilmelidir.