Tadı, görüntüsü ve yapım şekliyle hem gözleri hem mideleri doyuran mantı yemeğini yapmak bazı incelikler ister. Başına geçmeden evvel kişi sayısına yeterli oranda mantı yapmak için un ve iç harç malzemelerinin yeterli oranda ayarlanması oldukça önemlidir. Bu sebeplerden ötürü 1 kilo undan ne kadar ve kaç kişilik mantı çıkar sorularının cevaplarını öğrenmek oldukça yardımcı olacaktır.
Kayseri mantısı, hingel mantı, Sinop Mantısı isimleriyle bilinen yöresel mantı türleri çokça sevilmekte ve yapılmaktadır. Bu mantı türleri ince açılmış hamurun ortalama 2x2 ölçülerinde parçalara kesilip kıymalı/patatesli iç harç doldurularak yapılır. 1 kilo undan hazırlanan mantı hamurundan yaklaşık olarak 2 ila 3 kilo arası mantı çıkmaktadır.
Yukarıda bahsettiğimiz üzere 1 kilo undan yaklaşık 2-3 kilo kadar mantı çıkmaktadır. Yetişkin birey porsiyonu ortalama 150-200 gram kadar mantı almaktadır. 1 kilo undan ortalama 13-15 kişilik mantı çıkmaktadır. Porsiyon tutarını azaltarak daha fazla kişiye mantı servisi yapmak mümkündür. Ancak bir seferde kişi başı bir porsiyondan fazla mantı tüketilecekse 1 kilo undan yapılan mantı 8-10 kişilik olmaktadır.