Üç boyutlu gülüş" adlı tekniği dizayn eden diş hekimi Galip Gürel, Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi'nin ilk Türk başkanı oldu. Gürel'in akademi başkanlığı, 2011 ve 2012 yıllarında yapılacak Avrupa Estetik Diş Hekimliği Akademisi Konferansları'nın Türkiye'de gerçekleştirilmesini sağlayacak. İstanbul ve Antalya'da yapılacak konferanslar için, Avrupa'nın önde gelen estetik diş hekimleri Türkiye'ye gelecek.
KİTABI 10 DİLDE YAYIMLANDI
Galip Gürel'in diş hekimlerine yeni estetik tekniklerini anlattığı "Science and Art of Porcelain Laminate Veneers" adlı kitabı da 10 dilde birden yayımlandı ve birçok ülkede en çok satanlar listesine girdi. Kitapta Tarkan'dan Ebru Gündeş'e kadar pek çok sanatçının yaptırdığı diş estetiklerinin fotoğrafları da yer aldı. Moda fotoğrafçısı Tamer Yılmaz'ın fotoğrafladığı diş estetiği örneklerinin bulunduğu kitap, tıp dünyasında 'referans' kabul edildi, hatta New York Üniversitesi'nde ders kitapları listesinde bile yer buldu.
"ÖNEMLİ OLAN KİŞİYE UYMASI"
Estetik ameliyatla gerçekleştirildiği belli olmayan dişler yaptığını anlatan Galip Gürel, "Önemli olan yaptığımız dişin kişinin yüz şekline, karakterine ve mimiklerine uyması. Herkese aynı dişi yaparsak, kişinin doğal fizik yapısına aykırı durumlar ortaya çıkar. Bu da zaten estetik diş hekimliği olmaz. Önceden 'inci gibi diş' denirdi. Şimdi ise ideal diş dediğimizde 'yapıldığı belli olmayan' dişleri tarif ediyoruz. Hasta dişlerini yaptırıyor ama kocaman, bembeyaz görünmüyor. Aksine, yapıldığı çok fazla fark edilmiyor, yüzüne yakışıyor ve güzel gülebiliyor" diye konuşuyor.