Giresun'un Keşap ilçesi Karabulduk beldesi Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Ali Ç., 7 ay önce, 13 yıldır evli olduğu 6 çocuk annesi eşi Rahime Ç. (27) tarafından terk edildiğini ileri sürdü. Ali Ç.'nin kardeşi Mustafa Ç.'nin de Rahime Ç. ile aynı tarihlerde kaybolması, birlikte kaçtıkları şüphesini artırırken, jandarmanın soruşturması vahşi bir cinayeti ortaya çıkardı. Yengesiyle kaçtığı iddia edilen Mustafa Ç.'nin bir süredir maaşını çekmemesi üzerine cinayetten şüphelenen jandarma, Rahime Ç.'nin memleketi Adıyaman'da ailesiyle birlikte olduğu bilgisine ulaştı. Rahime Ç.'nin, aynı mahalleden Ramazan A. (28) ile de gizli aşk yaşadığı ortaya çıktı.
TEKRAR EŞİNE DÖNDÜ
Rahime Ç. ve Ramazan A.'yı sorgulayan jandarma, çelişkili ifadeler veren Rahime Ç.'yi gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Rahime Ç., gizli aşk yaşadığı Ramazan A.'nın kaynı Mustafa Ç.'yi tabanca ile vurduğunu ve ardından bir mağaraya gömdüklerini anlattı. Karşıyaka Mahallesi Hayat mevkisinde bir mağaranın içinde cesedi bulunan Mustafa Ç.'nin kafasından iki kurşunla vurulduğu saptandı. Ramazan A. da Yağlıdere ilçesi Çıkrık Yaylası'nda çobanlık yaparken gözaltına alındı. Rahime Ç.'nin şunları anlattığı öğrenildi: "Kaynımla gizli aşk yaşıyordum ancak aynı köyden tanıdığım Ramazan A. ile de ilişkim vardı. Mustafa Ç. ile kaçmak için gece buluşarak yola çıktık. Yolda Ramazan A. ile de buluştuk. Daha sonra Ramazan A., Mustafa Ç.'yi tabanca ile vurdu. Vurduktan sonra mağaraya koyup üzerini taşlarla kapattık. Biz de Ramazan A. ile bir süre Dereli ilçesinde gizlendik. Daha sonra terk ettiğim eşimin ve çocuklarımın yanına döndüm. Ramazan A. da köye döndü. Bu arada yine buluşarak mağarada taşların altındaki cesedi tekrar çukur açıp toprağa gömdük. Jandarmanın soruşturması üzerine ben eşimi tekrar terk ederek Adıyaman'daki ailemin yanına gitmiştim."
ALTI ÇOCUK ANNESİ
Rahime Ç.'nin terk ettiği eşinden en küçüğü 1 yaşında en büyüğü 12 yaşında 6 çocuğu bulunurken, Ramazan A.'nın ise bekâr olduğu öğrenildi. Zanlılar, çıkarıldıkları Keşap Adliyesi'nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.