Şanlıurfa'daki sel felaketinin yaşandığı sırada bir vatandaşın cep telefonu kamerasına selde sürüklenirken yansıyan vatandaşın yaşadığı ortaya çıktı. Tüm Türkiye'nin gözyaşlarıyla izlediği videodaki kişi hurdacı Reşat Ayva, SABAH'a konuştu: "Hayatımda böyle bir afet görmedim. 4 güvenlikçi beni son anda kurtardı" dedi.
Asrın felaketinin ardından önceki gün yağan sağanak yağmurla sele teslim olan Şanlıurfa Haleplibahçe Mahallesinde sele kapılıp gittiği video ile gündem olan Reşat Ayva, SABAH'a konuştu. Yaşanan sel felaketinin ardından sosyal medyada paylaşılan sele kapılıp giden ve kendisinin videosunu çeken vatandaşlara ellerini uzatan Reşat Ayva: "63 yaşındayım. Ben Şanlıurfa'da böyle bir sel görmedim. Bir kamyonetim vardı onu iple ağaca bağlamaya çalışırken su biran da beni alıp götürdü. Yaklaşık 2 kilometre sürüklendim. Sürekli suya dalıp çıkıyordum. Ayağıma kaldırım taşları balyoz gibi çarpıyordu. Bir otoparkın duvarına takıldım. Orada 4 tane genç güvenlikçi genç atladılar suya beni kurtardılar. Allah onlardan devletimizden razı olsun" dedi.
Şanlıurfa deprem felaketinin ardından bir de sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Merkez mahallelerinden olan Haliplibahçe mahallesinde yollar sokaklar göl oldu. Hızla akan suyun içinde giden yaşlı adamın videosu ise sosyal medyada gündem olmuştu. Yaklaşık 2 kilometre sürüklendikten sonra otoparkın güvenlikçileri tarafından sudan sağ olarak çıkarılan Reşat Ayva yaşadıklarını SABAH gazetesine anlattı.
"AYAĞIMA KALDIRIM TAŞLARI BALYOZ GİBİ DEĞİYORDU"
Ayva; "63 yaşındayım, Şanlıurfa'da ben bu kadar yağış hiç görmedim. Senelerce yağmayan yağmur 1 saatte yağdı. Sokaklar dere oldu, aracımız vardı onu iple bir ağaca bağlamak istedim. O arada su beni bir anda alıp götürdü. Hiçbir şeye tutunamadım. Arabalar direkler taşlar dükkanların içinde ne varsa içine kapıp götürdü. Ayağıma kaldırım taşları değiyordu balyozla vurur gibi ayaklarıma geliyordu. En son yolun bitiminde bir otopark duvarına takıldım. Oradaki güvenlikçiler tam düşmek üzereyken gelip beni kurtardılar. Sonra sırtlarına alıp ambulansa götürdüler. Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.
"O VİDEODAN TANIDIM"
Reşat Ayva'nın eşi Zehra Ayva ise; "Ben selin olduğu sırada İstanbul'daydım torunlar bana bir video gösterdiler. Dedim bizim oralar çok fena olmuş. Videoya yakından bakınca tanıdım bu bizim Reşat dedim sonra çocuklarla konuştum durumunun iyi olduğunu öğrendim. Allah korumuş 2 kilometre o suda sürüklenmiş. Bacaklarında kalçasında sıyrıklar var. Zaten doğuştan el ve ayaklarında engeli vardı. Allahtan yüzme biliyordu. Kendisini suyun üzerinde tutmayı başarmış" dedi.
"SIRTINA ALIP AMBULANSA KADAR TAŞIDILAR"
Öte yandan Reşat amcayı sel sularından çekip çıkaran güvenlik görevlilerinin şefi Mahmut Taş; "Bizim arkadaşlar yaşlı amcayı görünce onun çığlıklarına sessiz kalamamışlar. Kendi canlarını tehlikeye atıp onu oradan çıkarmışlar. Ambulans selden giremeyince sırtlarında yukarı kadar taşıyıp ambulansa götürmüşler. Bende personellerimden Hacı Binici'ye bu duyarlı davranışından dolayı çeyrek altın hediye ettim" ifadelerini kullandı