Elma sirkesi kullanmak isteyen kişiler bu sirke türünü ev ortamında da yapabilirler. Gerekli malzemeleri bir araya toplayıp kolayca yapabilmek mümkündür. Ancak sirkenin oluşması için bekleme süresi son derece önemlidir. Hem lezzeti hem de uygun besin değerine ulaşabilmesi için bir süre bekletilmesi gerekir. Sirkeyi yapmaya başlamadan önce mutlaka elma sirkesi kaç günde olur, olup olmadığı nasıl anlaşılır sorularının cevabını bulmak önem taşır.
Salatalarda en çok kullanılan sirke türlerinden birisi elma sirkesidir. Hem besin değerinin yüksek olması hem de vücut ve cilt için faydalarının olması kullanımını yaygın hale getirir. Evlerde de sıklıkla yapılan elma sirkesi belirli bir süreçte olgunlaşır. Doğal elma sirkesi yapmak isteyen kişilerin bu sirkeyi kullanabilmesi için en az 1 ay beklemesi gerekir. 30 ile 45 gün arasında sirke kullanıma hazır hale gelir.
Elma sirkesinin olup olmadığını anlamak oldukça kolaydır. Kişiler kendi yaptıkları bir sirkenin kullanıma uygun duruma geldiğini anlaması için ilk olarak kokusuna bakması gerekir. Ekşi ve keskin koku oluşmuş ise sirke kullanıma uygun hale gelmiştir. Bununla birlikte renginin de sarımsı ve hafif kehribar renkte olması önemlidir. Aynı zamanda sirkenin etrafına sirke sinekleri geliyorsa bu sirkenin artık olduğunu gösteren önemli belirtilerden biridir.