Ardahan'da anaokulu öğretmeni Saadet Ulus, daha önce kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunduğu Yalçın Algan tarafından, evinin önünde bıçakla öldürüldü. İki ayrı suçtan aranmasına rağmen bir türlü bulanamadığı ortaya çıkan ve cinayetten sonra gözaltına alınan zanlı, cinayetin gerekçesini "Aşkıma karşılık vermedi" diye açıkladı. Genç öğretmense, Algan'ın tacizlerinden kurtulmak için görev yerini değiştirip İstanbul'dan Göle'ye gitmesine rağmen, genç yaşta canından oldu.
İSTANBUL' DA BAŞLADI
Denizli doğumlu Saadet Ulus (25) geçen yıl İstanbul Beşiktaş Yıldız Elten Anaokulu'nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaya başladı. Ancak genç öğretmen, Yalçın Algan'ın (44) bitmek bilmeyen tacizlerine maruz kalıyordu. Eşinden ayrı yaşayan ve işsiz olduğu belirlenen Algan, genç kadını sürekli takip ediyor, her fırsatta karşısına çıkıp âşık olduğunu söylüyordu. Defalarca reddetmesine rağmen Yalçın Algan'ın tacizlerinin ardı arkası kesilmeyince de Saadet Ulus, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak polisler Algan'a bir türlü ulaşamadığı için yasal işlem yapılamadı. Ocak ayında kadro alan Saadet Ulus, Yalçın Algan'dan kurtulmak ve de Erzurum'da görevli polis memuru nişanlısına yakın olabilmek için tayinini istedi. Genç öğretmenin tayini Ardahan- Göle'ye bağlı Çallıdere Köyü İlköğretim Okulu'na çıktı. Ancak suç duyurusu göz önüne alınarak görev yeri güvenlik gerekçesiyle Göle'deki Merkez Anaokulu olarak değiştirildi.
BİN 400 KM TAKİP ETTİ
Fakat Yalçın Algan genç öğretmenin peşini bin 400 kilometre uzakta da bırakmadı. Saadet Ulus'un görev yaptığı yeri belirledi, 25 gün önce de soluğu Göle'de aldı. Sahte kimlikle bir otele yerleşti, genç kadını adım adım takibe başladı. Ta ki cinayetin işlendiği düne kadar... Saadet öğretmen dün sabah Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evinden çıktı. Tam bu anda öğretmenin karşısına dikilen Yalçın Algan, "Bana neden hiç yüz vermiyorsun?" diyerek elindeki bıçağı genç kadına defalarca sapladı. Yazın evlenme hayali kuran genç öğretmen, oracıkta kanlar içinde can verdi. Zanlı ise 45 dakika sonra Göle çıkışında kıskıvrak yakalandı.