İstanbul Sarıyer'de bir lisede 9 Mart Pazartesi günü öğrenciler tarih dersine girdi. Saat 11.30'da başlayan derste bir öğrencinin metin okuması sırasında gerginlik yaşandı. Derse ara verildiğinde ise metni okuyan 16 yaşındaki H.E.Ç., birkaç kişiden oluşan yaşıtları tarafından darp edildi. H.E.Ç. darbelerin şiddetiyle bayılırken iddiaya göre bilinçsizce yere düştüğünde tekmeler ile darp devam etti.
ŞİDDETİN DARBELERİ ÖĞRENİNCİNİN OMZUNU KIRDI
Nöbetçi öğretmenin fark etmesiyle H.E.Ç. hastaneye kaldırılırken olay polise ihbar edildi. Okula gelen polis, şiddetin sorumlularından Türkmenistan uyruklu S.S.'i (16) polis merkezine götürdü. Hastane de tedavisi süren H.E.Ç.'in omzunun kırıldığı öğrenildi. Bir süre daha hastanede kalan çocuk, tedavisine, evde devam edilmek üzere taburcu edildi.
TÜRKMENİSTAN KELİMESİNDE BANA DÖNEREK GÜLDÜ
Polis merkezine götürülen S.S., yapılan sorgulamada olayın nasıl ve neden gerçekleştiğini anlattı. S.S.'in öne sürdüğüne göre H.E.Ç. ders sırasında metin okurken Türkmenistan kelimesine denk geldiğinde Türkmenistan uyruklu olması sebebiyle sınıf arkadaşı S.S.'e dönerek güldü, bu gülüşmeye sınıf arkadaşları da ortak oldu. Ancak S.S. bu espriden hoşlanmadı, teneffüs olduğunda yanına aldığı arkadaşlarıyla H.E.Ç.'e saldırdı.
ADLİYEYE SEVK EDİLEN ÖĞRENCİYE ADLİ KONTOROL UYGULANDI
İfadesinin ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan S.S. adliyeye sevk edildi. Savcılık S.S. hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına ve serbest bırakılmasına karar verdi.