Adana'da resim öğretmeni olan Burak Ateş (36), Kurban Bayramı'nın 2'inci günü ailesiyle zaman geçirmek için hobi bahçesine gitti. Piknik yapmak isteyen Ateş, aracının bagajından su alırken kimliği belirsiz bir magandanın silahla ateş etmesi sonucu yorgun mermiyle karnından yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve şans eseri hayatta kalan Burak Ateş, "Maalesef bu magandalık her yerde devam ediyor. Ne eğlenmesini ne de bayram kutlamasını biliyoruz. Varsa yoksa elimize aldığımız silahla insanların hayatını resmen kabusa çeviriyoruz. Hayatımızda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Kalabalıktan kaçıp daha sakin topraklara gidiyoruz ama arada da bunlar başımıza geliyorsa ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz" dedi. Jandarma ekipleri, Burak Ateş'in yaralanmasına neden olan tabancayı kullanan kişiyi tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

MERMİ 3 GÜN SONRA ÇIKARILACAK
Olay 7 Haziran'da akşam saatlerinde Karaisalı ilçesi Topaktaş Mahallesi'ndeki bir hobi bahçesinde meydana geldi. Ailesiyle piknik yapmak isteyen resim öğretmeni Burak Ateş, hobi bahçesinde bulunduğu sırada aniden karnında ağrı hissetmesi üzerine yakınlarından yardım istedi. Karın bölgesinde kanaması olduğu fark edilen Ateş yakınları tarafından Çukurova Devlet Hastanesine götürüldü. Çekilen röntgende Ateş'in karnının sol üst bölgesine isabet eden mermiyle yaralandığı ve merminin karnının alt bölümüne ilerlediği belirlendi. Merminin 13 Haziran'da ameliyatla alınmasına karar veren doktorlar, gerekli müdahalenin ardından Ateş'i taburcu etti.
YARALANAN OĞLUMDA OLABİLİRDİ…
Evine dönen Burak Ateş, Kurban Bayramı'nın ikinci günü ailesiyle Karaisalı ilçesindeki hobi bahçesinde bir araya geldiklerini belirterek, aracının bagajından su almaya çalışırken karnına isabet eden yorgun mermiyle yaralandığını ifade etti. 5 yaşındaki oğlu Asil'in yanından ayrılmasından kısa süre sonra yorgun mermiyle yaralandığını ve bu olayda yaralanan kişinin oğlunun da olabileceğini kaydeden Ateş, bireysel silahlanmaya tepki gösterdi.

MAGANDALIK HER YERDE DEVAM EDİYOR
Ateş, daha sakin ve sessiz bir hayat için hobi bahçesine gittiğini ancak bu olayla karşılaştığını ifade ederek şöyle konuştu: "Maalesef bu magandalık her yerde devam ediyor. Ne eğlenmesini ne de bayram kutlamasını biliyoruz. Varsa yoksa elimize aldığımız silahla insanların hayatını resmen kabusa çeviriyoruz. Artık bunlar bitsin istiyoruz. İnsanlarla bu tür konularla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bu yaşamı insanlar zorlaştırıyor. Şu anda vücudumda kalan kurşunla bir süreç geçiriyorum. Bu bizim için çok zor. Hayatımızda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Çektiğim acının yanında yaşamış olduğumuz depresif durum zaten bizi daha da geriye itiyor. Kalabalıktan kaçıp daha sakin topraklara gidiyoruz ama arada da bunlar başımıza geliyorsa ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz."

MAGANDA HER YERDE ARANIYOR
Jandarma ekipleri, Burak Ateş'in yaralanmasına neden olan tabancayı kullanan kişiyi tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.