Sofraların hem lezzetli hem de ekonomik tatlarından biri olan tavuk kıyması pek çok yemek çeşidine ana malzeme olmaktadır. Hazmı kolay ve lezzetli bir et türü olan tavuktan elde edilen kıymayla yapılan yemek türü vardır. Bu tarifler tavuk kıymasından neler yapılır, tavuk kıyması ile neler yapabilirim sorularına çok güzel yanıtlar sunmaktadır.
Tavuk eti hazmının kolaylığı, lezzeti ve kırmızı ete oranla daha ekonomik olması nedeniyle sıkça tüketilmektedir. Ayrıca kırmızı et sevmeyen ya da alerjisi bulunan bireyler için tavuk eti kıyması oldukça lezzetli bir alternatiftir. Son zamanlarda tavuk eti kıyma formuna getirilerek tıpkı bildiğimiz kıymadan yapılan hemen her yemek yapıldığını görmekteyiz. Tavuk kıymasından yapılan yemeklerin pek çoğu ise şunlardır;
Sulu köfte
Kuru köfte
İçli köfte
Hamburger köftesi
Mantı
Karnıyarık
Tavuk tantuni
Adana kebap
Rosto
Tavuk kıymalı börek
Kadınbudu köfte
Yukarıdaki listede ismi geçmeyen hemen her köfte türü tavuk kıymasından da pek ala yapılmaktadır. Bu tariflerin yapılış şekli tıpkı et kıymasından olduğu gibidir. Tavuk kıymasını da tıpkı asıl tarifte olduğu tutarda koymanız yeterli olacaktır.