Yeşil mercimek, sağlıklı bir baklagil türüdür. Yüksek protein, lif ve vitamin içeriği sayesinde birçok yemekte kullanılır. Yeşil mercimek tüketmek, kalp sağlığını korumaya ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca yeşil mercimeği haşlamadan önce yıkamak ve ayıklamak önemlidir. Yeşil Mercimek nasıl haşlanır, kaç dakika haşlanır, ıslatmak gerekir mi demeden önce yeşil mercimeğin haşlanma süresinin, mercimeğin cinsine ve tazeliğine göre değişebileceğini unutmamak lazım.
Yeşil mercimeği haşlamak oldukça kolaydır. İşte adım adım yeşil mercimek haşlama yöntemi:
Yeşil mercimeği haşlamadan önce ıslatmak gerekli değildir. Ancak, ıslatmak pişirme süresini kısaltabilir ve mercimeklerin daha kolay sindirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca gaz yapıcı etkisini azaltmak için önceden ıslatma işlemi önerilebilir. Islatma işlemi için mercimeği en az 2 saat veya bir gece önceden suya koyabilirsiniz.
Yeşil mercimek, ortalama 20-25 dakika arasında haşlanır. Ancak bu süre, kullanılan mercimeğin tazeliğine ve pişirme yöntemine göre değişebilir. Örneğin, düdüklü tencerede haşlanan yeşil mercimek, normal tencereye göre daha kısa sürede pişer. Düdüklü tencerede yeşil mercimek, yaklaşık 8-10 dakika içinde haşlanabilir.