Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-97

Çok geç alıştım ben yaşamaya. (HAKAN GÜNDAY / Kinyas ve Kayra)

***

İnsanın kendini farklı sanmasından daha sıradan bir şey yoktur. (TREVANIAN / Katya'nın Yazı)

***

Ümitsizlik insanı fena ruhlu yapıyor. Bugün göreceğim her şeye düşman kalacağımı hissediyorum. (REŞAT NURİ GÜNTEKİN/ Akşam Güneşi)

***

Belki de yaşadığımı düşündüğüm bu hayat paranoid bir kuruntudan ibaret. Nerede olduğumu biliyorum, kim olduğumu ve günlerden ne olduğunu. Böylece sınıyorum kendimi, aklım başımda. Akıl sahip olunacak çok değerli bir şey, bir zamanlar insanların para biriktirdiği gibi biriktiriyorum onu.
Saklıyorum, zamanı geldiğinde, elimde yeteri kadar olacak. (MARGARET ATWOOD / Damızlık Kızın Öyküsü)

***

EDGAR: Hayat o kadar tatlı ki, her an ölüm acısıyla bin kez ölürüz de, göze alamayız hemen ölmeyi! Bu yüzden, beni çok yakından izleyen öldürücü karardan kaçıp kurtulmak ümidiyle deli paçavralarına büründüm.
(SHAKESPEARE / Kral Lear)

***

Beni taciz eden, üzerimde hak iddia eden, suçlayıp duran hatıraların saldırısı altındaydım. (DORIS LESSING / Hayatta Kalma Güncesi)

***

REİS BEY: Merhamet!.. Lügat'ta bir kelime. Onu öğretmek (...) insanda kötülük iktidarını döve döve pekiştirmek yerine, hohlaya hohlaya yumuşatmak, insanı kötülüğe iktidarsız kılmak...(NECİP FAZILKISAKÜREK/ Reis Bey)

***

Düpedüz söylenen doğruların pek az insana "güzel" geldiğini öğretmemişler miydi? (BİLGE KARASU / Göçmüş Kediler Bahçesi)

***

Dertlendiğim şeyler vardı. Kocaman hislerim, derin düşüncelerim. Vallahi. (BETÜL NURATA / Yüzümü Tanı)

***

Mutluluğu pek kaldıramıyorum. Alışkın değilim. Kollarındayken, ölmekten başka bir şey gelmiyor elimden. (MARGUERITE YOURCENAR / Ateşler)

***

Bir fırtınayla uçuverir çiçekler, insan ömrü vedalaşmalarla geçer. (H. MURAKAMİ / Sahilde Kafka)

***

"Mutluluk" diyorum Necati'ye, "aklıma hep limandan ayrılan bir gemi silueti getiriyor. (MUSTAFA AKAR / Gezegenin Tamahkar Çocukları)

***

Bir kitabı bir kenara bıraktığınız gibi hayatı bir kenara bırakamıyorsunuz. (JULIAN BARNES / Aşk Vesaire)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA