Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

40'ında 40 kadın "Ben yaptım sen de yapabilirsin" diyor

8 MART'IN MESAJI...

Gözler önünde duran ama görmezden gelinen bir durumu kamuoyunun dikkat odağına getirmek ve kendisini yalnız hisseden insanları ortak arayışlarda birleştirmeye çalışmak da gazeteciliğin ilgi alanındadır.
Meslektaşım ve arkadaşım Tuluhan Tekelioğlu geçen yıl "40'ında 40 Kadın" belgeseli ile bu alana girdi... Turkuvaz Kitap'tan da yayınlandı bu çalışması.
Kendisine "Amacın ne" diye sorduğumda şöyle anlatmıştı:
- Kadınları ileriye doğru adım atmaları konusunda yüreklendiren bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ve gazeteciliğin her mecrayı kullanarak insanlara ulaşmanın yolu olduğunu görüyorum. Televizyon programcılığı da olabilir bu, gazete röportajcılığı da, belgesel çekmek de, sergiler yapmak da... "40'ında 40 Kadın", "Ben yaptım, sen de yapabilirsin" diyen kadınların öyküsüdür.
Şimdi Tuluhan'ın bu çalışması daha geniş kitlelere açılıyor.
"40'ında 40 Kadın" belgeseli, ilk kez bir TV kanalında, Digiturk "İz TV"de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde gösterilecek. Bunun yanında TOBB'un kadın girişimci odalarının amatör desteği ile film bütün kentlerde de 8 Mart'ta gösterilecek.
Tuluhan Tekelioğlu amacını gerçekleştiren bir gazeteci.
Onu kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA