Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BERCAN TUTAR

Hamas, İsrail mitolojisini yerle bir etti

Zihinleri İsrailiyat ve Batılı narkotik kavramlarla bulanıklaşan bazı kesimler başlıktaki ifadeyi çok iddialı ve fantastik bulabilir. Fakat hakikatler acıdır. Gazze'yi içindeki masum insanlarla yerle bir etmek ve haritadan silmek için tarihin görmediği her tür vahşeti uygulayan İsrail'i ve Batılı destekçilerini kuduz köpeklerden daha beter çıldırtan şey Hamas'ın 7 Ekim'de Aksa Tufanı ile Siyonist ideolojide yol açtığı depremdir.
Zira Hamas bu saldırısıyla sadece Demir Kubbe'yi kevgire çevirerek 'yenilmez İsrail' mitini yıkmakla kalmadı. İsrailiyat denilen Yahudi mitolojisindeki efsaneleri de yerle bir etti. Bir bakıma, İsrailiyat'ın modernize edilmiş versiyonu olan Siyonist ideolojideki güvenlikli ülke vaadini tuzla buz etti. Böylece Yahudilerin hem fiziki hem teolojik demir kubbelerini devirdi.
Hamas'ın 7 Ekim'deki destansı saldırısı bu nedenle İsrail devletinde ve halkında hem jeopolitik hem de teolojik derin sarsıntılara yol açtı. Aksa Tufanı, reel politik ve eskatolojik anlamda Yahudi düşüncesindeki kıyamet mitolojisini yeniden tetikledi.

***

Deyim yerindeyse jeo ve teo politik yıkıma uğradılar. İşte bu yüzden çılgına döndüler. İşte bu yüzden şizofrenik ve histerik bir şekilde Gazze'yi yerle bir etmek için çırpınıyorlar. İşte bu yüzden masum çocuk ve kadınları hunharca katletmekten hayvansı bir haz alıyorlar. Her bombardımandan sonra dans ediyorlar.
İsrail'in bu vahşetleri aslında mezarlıktan gece geçerken kapıldığı korku ve paniğin dağılması için ıslık çalan birinin haletiruhiyesidir. İsrail de beka kaygısını Gazze'ye yönelik barbarlıkla bastırmaya çalışıyor.
Zira Hamas'ın saldırısı, Yahudi bilinçaltında senkronize çöküntülere yol açtı. 7 Ekim'deki taarruz sadece İsrail'in en ileri teknolojiyle donattığı savunma sistemini askeri açıdan felç etmekle kalmadı aynı zamanda Yahudilerin "arz-ı mevud" diyerek Filistinlilerin ülkesini işgal etmede kullandığı dini gerekçelerini de çökertti. Vaat edilmiş toprakların İsrailiyat'ta anlatıldığı gibi Yahudiler için pek de güvenilir bir 'yer' olmadığını gördüler. Bu da Yahudilerdeki teolojik paniği had safhaya çıkardı.

***

ABD ve Avrupa'daki Evanjelik- Siyonistlerin alarma geçerek soykırımcı Binyamin Netanyahu'ya açıktan destek vermesinin en büyük nedeni yine Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırıyla Batı'nın İslam dünyasındaki kolonyal girişimi olan Siyonist İsrail projesini temellerinden sarsmasıdır. Unutmayalım ki Batı'nın dizayn edip pazarladığı Siyonizm, Yahudi halkı için güvenli bir ülke yaratma projesidir.
Özellikle revizyonist Siyonizm'in kurucusu Ze'ev Jabotinsky, Demir Kubbe konseptini teorize etmekle tanınır. Haliyle İsrail'in varoluş nedeni güvenli ve emniyetli bir Yahudi anavatanı yaratmaya dayanır. Bunu da Filistinlilerin toprakları üzerinde demir kubbeler, duvarlar, çitler ve istihbarat mekanizmasından oluşan bir kontrol matrisi ile sağladılar. Her şey bu savunma ilkesine göre inşa edildi.
Fakat Hamas 7 Ekim'de sınır duvarlarını ve Demir Kubbe'yi aştığında İsrail devletinin üzerinde yükseldiği askeri, siyasi, ideolojik ve teolojik temeller kökten sarsıldı. Böylece Yahudilerle Siyonizm'in temel anlayışı arasındaki toplumsal ve teolojik sözleşme paramparça oldu. İşte İsrail ve Batı'yı kudurtan hakikat budur. Hamas'ın İsrail'in bütün mitlerini yerle bir ederek Siyonistlere yaklaşan ecellerini göstermesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA