Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe kalite kattı

Fenerbahçe, zaten iyi olan yerli kalitesini üst düzeye çıkardı. 'Ah keşke rotasyon yapmasaydım' demeyeceği oyuncular aldı. 17 maç 49 puan abartıydı. Takımın normal standarda ulaşması lazım

Fenerbahçe transferde yerli piyasaya hızlı girdi... Gençlerbirliği'nden Orhan Şam, Kayserispor'dan Serdar Kesimal, Karabükspor'dan Emmanuel Emenike kadroya katıldı. Sezer Öztürk ve Tuncay Şanlı isimleri de bizzat Aziz Yıldırım tarafından telaffuz edildi. Yobo'nun bonservisi de yüzde 99 alınıyor. Yeni isimleri tek tek değerlendirir misiniz?
ÖNCELİKLE
aynı teknik adamla, bir yıl öncesinden de sportif direktör olarak takımın içinde olan Aykut Kocaman'la devam etmesi bir avantaj Fenerbahçe için. Her yönüyle artıları eksileri görüyor, gördü. Özellikle ilk yıl sportif direktörlüğünde iyi başlayan lig, kötü devam etti. Ve yine çok puan aldı Fenerbahçe. Aslında bir futbol takımında bu kadar uçuk iniş-çıkışlar olmazdı. Eşofman giydikten sonra ise Aykut Kocaman, başlangıçta çok kötü gitti takım. Bu kez öyle bir düzeldi ki, belki de Türkiye rekoru kırdı. Sadece puan anlamında değil oyun anlamında da aynı oyuncularla farklı karakterde oyunlar oldu. Vurdumduymaz görüntüdeki isimlerden, kaybetmeye tahammülü olmayan, oyunu sonuna kadar kovalayan takım yaratıldı.
Şimdi aslında ilk yarıdaki gidiş ne kadar kötüyse, ikinci yarıdaki olağanüstü gidiş de abartılı. Belki bir daha böyle bir şey olmayacak. O yüzden normal standartlarına ulaşması lazım takımın. Türkiye Ligi'nde altı yabancı oynatabiliyorsun ve kimi kenarda bırakacağının kararını vermek zor. Çünkü hepsi yetenekli yabancılar.
Zaten iyi olan yerli kalitesi de üst düzeye çıkarıldı. Bu yıl, en az 45 maç oynanacak (bu 50 üzeri de olabilir)... Bol alternatifli, rekabeti artırıcı, 'rotasyonu ah yapmasaydım' dememek için denk oyuncular gerekiyordu. Geçen yıl çok iyi profesyonel olmasına rağmen İlhan'dan hatta genç oyuncular Okan ve Gökay'dan yeterli verim alınamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA