Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ELVAN DEMİRKAN

Madoff Ailesi'nin hazin sonu

New York'ta sosyal hayatın en aranan isimleriydi onlar: Eski Nasdaq Başkanı Bernard Madoff ve eşi Ruth...
Bernard Madoff'un yatırım danışmanlığı işinin büyük bir yalandan ibaret olduğu ortaya çıktı 3 yıl önce. 65 milyar dolarlık dolandırıcılık suçu yüzünden 150 yıl hapse mahkum oldu.

OĞLU İNTİHAR ETTİ
71 yaşındaki Madoff, hayatının geri kalan kısmını hapiste geçirirken, ailesi bu yalanın sonuçları ile baş etmeye çalışıyor.
Oğlu Mark Madoff, babasının yaptıklarının aileye getirdiği ağır yükü kaldıramadığı için eşi ve dört çocuğunu geride bırakarak intihar etti. Diğer oğlu Andrew, utanç içinde bir hayat yaşamaya çalışıyor.
"Babamla bir daha hiç konuşmayacağım" diyen Andrew, bu dolandırıcılıkta parmağı olmadığını paylaşmak ve adını temize çıkartmak için nişanlısı ile 'Gerçek ve Sonuçları- Madoff Ailesi'nin Hayatı' adlı bir kitap yazmışlar.
Kitabın gelirinden ise 5 kuruş kazanmayacakmış. 50 yıllık eşi Ruth; kocasını, oğlunu, itibarını, ve parasını kaybetti...
Skandal ortaya ilk çıktığında; kocasının yanındaydı. Hatta intihar etmek için birlikte hap içmişler ama ertesi gün uyanmışlar. Şimdi ise Andrew'in ısrarı ile o da ilişkisini kesmiş hapisteki kocası ile. 50 yıl zengin ve itibarlı bir kocanın karısı olmak dışında hiçbir kimliği olmadan yaşamış bir kadının çaresizliği var şimdi üstünde...

KİMSEYİ DÜŞÜNMÜYOR
CEO'ların yüzde 4'ünün psikopat olduğuna dair bir araştırmayı yazmıştım birkaç hafta önce. Madoff gibileri, "İstediğim her şeyi elde etme hakkım var" kompleksleri ile verdikleri kararların kimi, nasıl etkileyeceğini düşünmüyorlar. En yakınlarını bile... Güç, açgözlülük ve hırsın ölümcül bileşimi ve hazin sonu...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA