Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sevgiliye aşırı ilgi ve hediye sorunların üstünü örter

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Temelinde büyük bir eksiklik olan 'aşırılık hali', aslında bir varoluş çabası ancak korkutucu olduğu da bir gerçek. Örneğin bu haftanın en çok konuşulan dizilerinden 'Inventing Anna'da aşırılığın altında yatan bazı nedenleri görebilirsiniz, hatta etrafınızda bir 'Inventing Anna' karakteri de olabilir, aman dikkat!



Dizi, New York'ta kendisini Anna Delvey adıyla tanıtan, zengin Alman rolünü başarıyla oynayan 20'li yaşlardaki sosyetik sima Anna Sorokin'in gerçek olduğuna inanması güç hikayesini anlatıyor. Sorokin, dolandırıcılık ve büyük çaplı hırsızlıktan mahkum edilmeden önce arkadaşları ve büyük bankalardan yüz binlerce dolar çalmayı başarıyor. 2019'daki duruşmasında Sorokin; otel, banka ve diğer kurumları dolandırarak 200 bin doların üzerinde bir meblağ elde etmekten suçlu bulunuyor. İbretlik hikaye gerçekten, Sorokin'in yükseliş ve çöküşünü gazeteci Pressler'ın gözünden izliyorsunuz. Çiftlik Bank'ın filmi çekilirse eğer, bu gazeteci kurgusundan gidilebilir. Dizi bittiğinde, New York Şehir Üniversitesi psikoloji profesörlerinden Dr. Chitra Raghavan'ın sayısız hediye ve aşırılıkla ilgili makalesi geliyor aklıma.



Dr. Raghavan, "Birisi size ilgi gösteriyorsa ve ilk buluşmada sizden önce gidip bekliyorsa bu size ilgi gösterdiğini gösterir ve iyi bir işarettir. Ama ilginizi çekmek için aşırı harcamalar yapıyorsa, bilin ki onun tarafından tüketiliyorsunuz" diyor. Raghavan, aşırı eğilimlerin; şefkat, iltifat, yağcılık ve karşısındaki kişinin 'ruh eşi' olduğunu ikna etme çabaları gibi belirtilerle ortaya çıktığını da söylüyor. Yani farkında olmadan karşı tarafın yoğun hediyeleri karşısında manipüle ediliyor olabilirsiniz. Sorunların üzeri de hediyelerle örtülmesin dikkat edin, sosyal hayatınızı sınırlamaya çalışan bir narsistle karşı karşıya olabilirsiniz...



HEM VOLEYBOLCU HEM OYUNCU
Türk voleyboluna büyük katkılarda bulunan Kadın Voleybol Milli Takımı'nın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti'nin 'Yarının Sultanları' projesi için Antep'e gittiğimden beri voleybolla daha yakından ilgileniyorum. Kadının sporda daha çok rol almasını hedefleyen, farkındalık yaratan işlerin artmasını en çok isteyenlerden biri olarak bugün dikkatimi çeken başarılı kadın voleybolculardan bahsetmek istiyorum. 28 yaşında, dünya tatlısı bir kız. İşini, hakkını vererek yapanlardan... Çalışkan ve disiplinli. Genç yaşında imza attığı başarılara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Bahsettiğim Fenerbahçe voleybol takımının liberosu Gizem Örge'den başkası değil... Voleybol dışında oyunculuk dersleri aldığını öğrendim. Yakında kendisini hem sahada hem de setlerde eş zamanlı olarak başarıyla görebilirsiniz. Dilerim Gizem sahada kupalara, sahnede ödüllere doymaz ki herkese ilham olacak hikayelerimiz artar.



BABY SHARK FİLM OLUYOR

Baby Shark şarkısını duymayanınız yoktur eminim... Öyle bir şarkıdır ki o, çocuğunuz olsun olmasın farkında bile olmazsınız, her yerde kulağınızda çınlar. YouTube tarihinin en çok izlenen videosu Baby Shark bir şekilde her eve sızmış, çocuklardan çok aileleri şekilden şekle sokmuştur. Ne mutlu ki geç kalınmış olsa da Baby Shark'ın filmi geliyor. YouTube'da 10 milyar izlenme sayısını geçen tek video olarak kayıtlara geçen Baby Shark'ın konusu henüz belli değil ancak filmin 2023'te vizyona girmesi bekleniyor. Merakla bekliyoruz, filmin gişesi şimdiden 1 milyon garanti. Eğer altında bir gişe sonucu çıkarsa lütfen bana mail atın, bir sinema biletiniz benden.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA