Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Tasarımınıza uygun mu yaşıyorsunuz?

Son zamanlarda birçok kişi birbirine tasarımını öğrenip öğrenmediğini soruyor. Herkes nedir bu human design diye merak ediyor. Ben de adını sıkça duyduğumuz Human Design (insan tasarımı) ile Bodrum'da, Reiki master arkadaşım Meltem Gökhan sayesinde tanıştım.
Herkes kendi tasarımına uygun hareket ettiğinde müthiş bir farkındalığa ulaşıyormuş. Bir nevi huzur ve mutluluk için özüne yolculukta bir araç oluyor human design.



Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim, astrolojideki doğum haritası olayını biliyorsunuzdur, buradaki biraz daha farklı. Doğum günü, ay, yıl, saat, şehir gibi verileri kullanarak aslında bir nevi size, sizin kullanma kılavuzunuzu anlatan bir sistem bu. Peki Human Design'ın kurucusu Ra Uru Hu (Robert Alan Krakower)'ın teorisi ne bu konuda?



Kolayca ve kendimizden taviz vermeden yaşam amacımızı keşfetmemize, kendimizi anlamamıza, ilişkilerimizi iyileştirmemize, doğru işi bulmamıza ve daha sağlıklı olmamamıza yardımcı olmak adına bir rehber sunmak.
Farkındalık, temkin ve cesaretle adım atmamızın önündeki engelleri söyleyen bir sistem.
Konunun daha da derinine inmek isterseniz Karen Curry'nin 'İnsan Tasarımını Anlamak' kitabını önerebilirim. Bu kitap, bu konuda tam bir rehber. Kitapta bunalmak, umutsuzluğa düşmek ve tükenmekten nasıl kaçınabileceğinizi tasarımınız söylüyor. Human Design'a göre tasarımınızın üç şifresi vardır: Tipimiz, profilimiz ve hükmümüz.. Tipimiz aurasal alanımızı veriyor. Hangi tipte olduğumuz bize "kişisel tasarım DNA'mızın şifrelerini veriyor. Sisteme göre beş tip var. Bakın bakalım hangi tipsiniz, hangi taraflarınız tanımlı sonuçlar gerçekten de şok edici.

NFT MÜZESİNDE BİR TÜRK
Dünyadaki ilk NFT müzesi olarak nam salan Seattle NFT Müzesi'nde Türk sanatçı Alkan Avcıoğlu'nun da yer aldığı 'Yapay Zeka ve Sanat' (AI and Art) sergisi başladı.
Yapay zeka ile sanatın kesişiminde öncü işlere imza atmış sadece 13 sanatçının seçildiği sergiye, son dönemin yükselişteki isimlerinden Alkan Avcıoğlu da 'Eleştirmen' (The Critic) isimli eseriyle seçildi.



Alkan Avcıoğlu'nun yanı sıra sergide Claire Silver, Pindar Van Arman, Kevin Abosch gibi ikonik isimler bulunuyor. Bu sergi, yapay zekanın sanat dünyası üzerindeki yenilikçi etkisini gözler önüne sermesinin yanı sıra, ziyaretçileri insanın hayal gücünü makinelerle birleştiren sanattaki bu yeni yaratıcılık dönemi üzerine düşünmeye davet ediyor. Dijital sanat kariyerinden önce uzun yıllar film eleştirmenliği yapmış olan Alkan Avcıoğlu, son olarak 14 Temmuz'da yayınladığı 300 eserden oluşan Aşırı Kalabalık Senfoniler (Overpopulated Symphonies) ile büyük çıkış yakaladı.
Göçmenlik, kalabalık nüfus gibi temalarla dikkat çekici bir stille ilgilenen koleksiyon, sonbahardan itibaren New York, Milano, Paris, Sardunya gibi pek çok yerde fiziksel olarak galerilerde sergilenecek. Koleksiyonun en çok ilgi gören bazı eserleri ise Vogue tarafından kasım ayında İtalya'da düzenlenecek Yapay Zeka ve Fotoğraf temalı festivalde sergilenecek.

EVDEKİ TABLOLARIN RENGİ NEGATİF!
Sembolist ressam Tolga Ezel, her rengin farklı enerjisi olduğunu vurgulayarak; "Pastel renklerin enerjisi düşüktür, bu yüzden dinginlik verdiği düşünülse de negatif etki yaratabilir" demiş.



Eyvah dedim okur okumaz, şimdi koleksiyonerler tablolarda renk değişimi olabilir mi diye yeni bir furya başlatacak, sanatçıların bir kısmı reddedecek, bir kısmı da kabul edecek



Yine tam da 21. Yüzyıla yakışır şahane bir çağdaş sanat krizimiz ortaya çıktı. Evimizdeki enerjiyi tablo düşürüyor ne yapalım. Çin kırmızısı ile yan yana gelen buz mavisi ve Mısır mavisi farklı enerji yayar. Aralarına üçüncü renk gelirse yaratacağı etki değişir. Her renk tonunun titreşimleri, yaydığı frekansla enerji yaratıyormuş. Haydi hep beraber evin duvarlarına bir bakalım, nasılmış enerjimiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA