Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfakta anne kokusu var

Bugün İdilika'nın Mutfağında annelerimizin çok ilgisi çekeceğini düşündüğüm, besleyici özelliği arttırılmış bir yemek yapmaya karar verdim. Bebeklerin ve çocukların beslenmesi, anne karnından itibaren gelecekteki sağlığının yapısını ve temellerini oluşturuyor. Yemeklerin hazırlanış şekli, kullanılan malzemelerinin doğallığı, besin değerini kaybettirmeyecek derecede pişirme usullerinin benimsenmesi çok önemlidir.

PANCARLI KÖFTELI MANTI
İnce bulgur ve sebzeler ile besleyici köfteler hazırlamak mümkün. Çocuklar mantıyı çok sevdiği için köftelerini mantı formunda sunmak da mümkün. İsterseniz içli köfte gibi açıp içine kıymalı cevizli ya da ıspanaklı başka bir iç ile de doldurarak besleyiciliğini artırabilirsiniz. Daha sağlıklı bireyler için, gelişme çağında doğru beslenme ve yaşam alışkanlıkları elde edilmesi çok önemli. Çocukların hali hazırda zaten sevdikleri yemekleri daha besleyici hale getirmek anneler için hiç zor değil. Anneler; sizlerden yeni tarifler ve deneyimlerinizi bekliyorum. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Başta kendi annem olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Sevgi ve selamlarımla...

PANCARLI KÖFTE MANTI

1.5 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet haşlanıp rendelenmiş pancar
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
YAPILIŞI: Bulgur ve pancarı yoğurup 10 dakika bekliyoruz. Ardından diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Avcumuzın içinde yuvarlıyoruz istediğimiz şekli veriyoruz Kaynattığımız suyun içine atıyoruz ve haşlıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz Bir teflon tavada tereyağını eritip üzerine kırmızı toz biber ekliyoruz. Biraz karıştırıp mantının üzerine döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA