Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Pembe antioksidan

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, karantina günlerine özel antioksidan deposu pancarlı nefis lezzetler var. Olağanüstü rengi ile, belatain grubu madde olduğu için her türlü sağlık problemine şifa görevi gören, kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olduğundan detoks etkisi ile bilinen, mevsimin öne çıkan mucizevi sebzelerinden pancarı aldım manavdan, çocuklar için daha cazip hale gelecek tarifler bulmak istedim. Çünkü haşlanmış hali çok leziz değil. Kimi sirke ve tuz ile kolay turşusunu kurup tadına bayılır, kimisi de rendelenmiş olarak salatalara ekler ya da sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp enfes bir mezeye çevirir. Anavatanı Akdeniz olan pancar, ıspanakgiller familyasına üyedir. Kırmızı pancar içerdiği mineral ve vitaminler sebebiyle enerji deposudur. Uzmanlar, kırmızı renkte olan tüm meyve ve sebzelerin antioksidan özelliği taşıdığını vurgulamaktadır. Ve bu yüksek antioksidan başta kanser olmak üzere her derde deva niteliğindedir. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu ve sağlıklı sofralarda buluşabilmek dileği ile.

SİRKELİ PANCAR

MALZEMELER
1 su bardağı üzüm sirkesi
4 adet pancar
1 çorba kaşığı tuz
1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI: Pancarları iyice yıkayıp, tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını temizleyip dilediğiniz şekilde dilimleyin veya dondurma kaşığı ile top çıkarın. Ayrı bir yerde sirke, dövülmüş sarımsak ve tuzu çırpın. Sirkeli karışımı sulu pancarın içine karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyunca buzdolabına alıp 1 gece ağzı kapalı olarak dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

PANCARLI MAKARNA

MALZEMELER
200 gr. haşlanmış pancar
50 gr. tulum peyniri
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım paket istenilen çeşitte makarna
Tuz
Karabiber
Dereotu
YAPILIŞI: Makarnamızı diri olacak şekilde haşlayalım. Pancar, tulum peyniri, sarımsak, ceviz içi, tuz, karabiber ve zeytinyağını blenderda sos kıvamına gelene dek çekelim. Daha sonra sosu tavaya alıp ısıtıp üzerine haşladığımız makarnayı ilave edip harmanlayalım. Üzerine istersek dereotu serperek servis edelim.

PANCARLI KEK

MALZEMELER
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet pancar
Yarım su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
3-3.5 su bardağı un
YAPILIŞI: Pancarların kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz. Dörde böldüğümüz pancarları bir tencereye alıyoruz. Üzerine çıkana kadar su koyup haşlıyoruz. Haşladığımız pancarları rondoya alıp çok ufak parçalara ayırıyoruz. Bir kapta 3 yumurta ve 1.5 su bardağı toz şekeri çırpıyoruz. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, haşladığımız ve rondodan geçirdiğimiz 2 pancar, yarım su bardağı kıyılmış ceviz, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın ve aldığı kadar un ekleyerek tekrar çırpıyoruz. Hazırladığımız malzemeyi yağlanmış kek kalıbına dökerek 190 derecelik fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA