Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

İç pazar için ihracatı unuttular

Ağustosta en fazla ihracat yapan sektörler sıralamasında önemli bir değişiklik oldu. İhracatın lokomotif sektörü otomotiv, ihracat şampiyonluğunu kaptırdı. Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün ihracatı otomotivi geride bıraktı. Şampiyon hazırgiyim ve konfeksiyon oldu.
Aslında, otomotiv ihracatı ağustosta bir önceki aya göre toparlanmıştı. Temmuzda yüzde 6 gerileyen ihracat ağustosta yüzde 5 arttı. Ancak, bu artışa rağmen otomotiv, ihracat liderliğini kaptırdı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörünün ardından üçüncü oldu.
Otomotivin şampiyonluğu bırakmasının en önemli nedeni, iç pazardaki talep artışı. Talep o kadar yüksek ki, otomotiv firmaları, talebe yetişmeye çalışıyor. Bu yüzden de ihracat ikinci planda kalıyor. İç pazardaki talebin, yılın geri kalan aylarında da artarak sürmesi bekleniyor. Bu tablo böyle devam eder ve hazırgiyim-konfeksiyon sektörü arayı kapatırsa, bu yıl otomotivi geçebilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA