Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Kalifiye eleman kapanın elinde kalıyor

Türk otomotiv sanayiinin en rekabetçi yanlarından biri yetişmiş insan gücü. Rakip ülkelerden Türkiye'yi ayıran en önemli özellik bu. Ancak, otomotiv sanayiinde bile zaman zaman kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Hatta, otomotiv Türkiye'de en çok çalışan transferi yapılan sektörlerin başında geliyor. Yeni yatırımlar kalifiye eleman ihtiyacını artıyor. Bu yüzden de ana sanayi yan sanayiden, yan sanayi de ana sanayiden transfer yapıyor. Sektör yetkilileri, "İnsan kaynağı konusunda yıllardır aynı hikâye yaşanıyor. Değişen bir şey yok" diyerek, durumu özetliyor.
Duyduğuma göre dönem dönem bir taraf ipin ucunu kaçırıyormuş. Böyle olunca, etik yaklaşım devreye sokuluyormuş. Yani, her iki tarafta çalışanların aklını çelmeyi bırakıyormuş. Ama geçici bir süre. Aynı hikaye kaldığı yerden devam ediyormuş. Anlaşılan herkes kendi ihtiyacını düşünüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA