Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

‘Az kod yaz çok iş yap’

Kurumların daha az kodla dijital dönüşüm projelerinde daha hızlı ve çevik davranmasını sağlayan Kuika küresel pazara odaklanan teknoloji girişimi olarak karşımıza çıkıyor

Dijital iş yapma döneminin ruhunu en iyi yansıtan uygulamalardan biri olan, şirketlerde dijitalleşmede teknoloji bariyerini düşüren az kodla daha çok iş yapmayı sağlayan yüksek verimli yazılım dönemi başlıyor. Türk girişimler bu konuda başarılı çözümler sunuyor. Üstelik şirketlerin proje sürelerini kısaltarak dijital dönüşüm projelerinin hızlanmasına sebep oluyor.
Günümüzde girişimler kadar hızlı ve çevik olmak isteyen kurumların proje sürelerini aylar seviyesinden haftalar seviyesine düşürmesi şart. Rekabet şartları ve değişen regülasyonlar şirketlerin kod yazarak geçirdiği süreyi düşürmesinin şart olduğunu ortaya koyuyor. Bu yüzden daha az kod yazarak daha çok iş yapmanın yollarını bulmak kurumlar için kaçınılmaz bir sonuç.

TANINMIŞ İSİMLER VAR
Kurumların dijital dönüşüm çalışmaları sırasında daha az kod yazmasını sağlayacak çözümlerin, projelerin hayata geçme süresini öne çekmeyi sağladığını belirten Kuika'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadun Anık, yazılım sektöründeki 25 yılı aşan Ar-Ge ve yazılım deneyimi ile, şirkette yazılım teknolojisi ve ürün geliştirmenin yanı sıra pazarlama ve satış sorumluluğunu yürütüyor.Kariyerine Palo Alto'da bulunan HP Laboratuvarları'nda araştırma mühendisi olarak başlayan Anık, daha sonra şirketi büyütme hedefiyle beraber çalıştığı yöneticiler Süreyya Ciliv ve Murat Ihlamur'u girişime kurucu ortak olarak dahil ediyor. Teknoloji ve yazılım sektörlerinin tecrübeli isimleri de girişime deneyimlerini ve ilişki ağıyla katkı sağlıyor.

YÜKSEK VERİMLİ ÇÖZÜM
Sadun Anık, Kuika'yı araştırma şirketi Forrester'ın iş yaptıkları yazılım kategorisini düşük sayıda kodla iş yapma platformu (low-code platform) olarak isimlendirdiğini belirtiyor.
Sadun Anık, "Araştırma şirketleri kategorileri farklı şekilde sınıflıyor.
Kategoriler, düşük sayıda kod gerektiren çözümlerimizle yüksek verim sağladığımız için iki farklı şekilde tanımlanabiliyor.
Yüksek verim sağlayan uygulama platformu servisi (High productivity application platform as a service) kategorisi bizim kurumlara sağladığımız faydayı çok iyi tanımlıyor" dedi.

KATALOGLARI HAZIRLAMAK KOLAY
TÜRK tekstil ve hazır giyim sektörünün önemli şirketlerinden olan ve Sun Tekstil, Ekoten A.Ş. ve Jimmy Key'i çatısı altında toplayan Sun Grup dijitalleşme yolunda çevikliğini artırmak, çalışanlarına ve müşterilerine işlerini kolaylaştıracak dijital uygulamalar sunabilmek için Kuika'yı tercih ediyor.
Dijital katalog projesi ile koleksiyon hazırlama ve Sun Tekstil'in global müşterilerine çözüm sunma süreçleri kısa sürede dijital ortama aktarılıyor. Dijital katalog projesinin ardından iş süreçlerini hızlandırmaya ve verimliliği arttırmaya yönelik mobil projelerin geliştirilmesine başlandı.
Sun Grup IT Yöneticisi Murat Yılgınç hızlı ve dinamik olarak büyüyen Sun Grup'un değişen ihtiyaçlarını güvenilir, esnek ve kolay uygulanabilen bir teknoloji platformu ile kendi yazılım ekibi ile adreslemeyi hedefliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA