Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Türk yatırımları süper lige çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, dünyanın en önemli girişimcilik ve teknoloji etkinliğinde 'Invest in Türkiye' mesajı verdi. Ofis Başkanı Dağlıoğlu, "Türk şirketleri milyar dolar değerlemeleri aşacak" dedi

Lizbon'da düzenlenen dünyanın en önemli girişimcilik ve teknoloji etkinliklerinden biri olan Web Summit başladı. 4 Kasım'a kadar sürecek etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde Türk start-up ekosistemi yatırımcılarla buluştu. İki Türk girişimi de zirveye katılıyor. Küresel çapta bilinen teknoloji şirketlerin en üst seviyede temsil edildiği Web Summit'te Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi 'Invest in Türkiye' mesajı verecek. Geçtiğimiz yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 nedeniyle online düzenlenen etkinlikte, Türkiye bu yıl ilk kez fiziki olarak temsil ediliyor.


TURCORN'LAR ARTACAK
Teknoloji şirketleri ve girişim sermayesi fonlarının temsilcileri ile aralarında Türk yöneticilerin de olduğu 700'den fazla konuşmacı konferansa katılacak. Yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen etkinlikte Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin 'Invest in Türkiye' logolu standı büyük ilgi gördü. SABAH'a açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır, yeni nesil ürün ve hizmetler geliştiren, küresel başarılara imza atan güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğumuzu belirterek, "Son 18 ayda beş girişimimiz milyar dolar değerleme eşiğini aştı, 'unicorn' yani bizim deyimimizle 'Turcorn' oldu. Bu sayıyı artırmak istiyoruz. 2021'in ilk 9 ayında Türk teknoloji girişimlerinin aldığı yatırım, önceki 10 yıldaki toplam yatırımı aştı. Finlandiya, Norveç, İtalya, Belçika ve Rusya gibi önemli ülkeleri geride bırakan Türkiye Girişim Ekosistemi, süper lige emin adımlarla ilerliyor. Ar-Ge, inovasyon desteklerimiz ve girişim sermayesi fonlarını geliştirmeye yönelik politikalarımızla yeni 'unicornlar'çıkarmaya devam edeceğiz" dedi.

APPLE, META, AMAZON DA KATILIYOR
KONFERANSA Amazon Web Services, Meta (Facebook) ve Apple gibi dev teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticileri de katılıyor. Web Summit ve Founders konferanslarının kurucu ortağı Paddy Cosgrave, insanların yeniden bir araya geldiği etkinliğin girişimcilere ve teknoloji profesyonellerine sunduğu avantajı anlattı. Cosgrave, herkesin yanındaki kişiyle el sıkışmasına gerek kalmadan Web Summit uygulamasından iletişim bilgilerini karekod üzerinden alabileceklerini söyledi.

YATIRIMA DAVET ETTİLER
CUMHURBAŞKANLIĞI Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise Türkiye'nin girişim ekosisteminin 2020'de 146 milyon dolar yatırım elde ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti: "İlk 9 ayda 1.5 milyar dolar yatırıma ulaşılarak yeni bir rekor kırıldı. Yakın gelecekte Türkiye'de, gelişmiş girişim ekosisteminin, yüksek teknoloji kullanımına yatkın büyük ve genç nüfusun, yetkin ürün geliştirici havuzunun, her geçen yıl artmakta olan yatırım trendinin ve global şirketlere yapılan başarılı çıkışların yardımıyla, çok sayıda Türk şirketin daha milyar dolar değerlemeyi aşacağını öngörmekteyiz. Uluslararası finansal yatırımcıları doğrudan veya girişim sermayesi fonları üzerinden teknoloji girişimlerine yatırım yaparak sıradaki başarı hikâyelerine ortak olmaya, yüksek getiriler kazanmaya davet ediyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA