Kurabiye misafir ve gün sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bir çok çeşidi olan kurabiye herkes tarafından sevilmektedir. Kurabiye ile tarçının buluşmasıyla ortaya eşsiz bir lezzet çıkmaktadır. Tarçınlı kurabiye tarifi eşsiz kokusuyla iştahınızı kabartacak. Tarçınlı kurabiye tarifi fırına atıldığı ilk andan itibaren mutfağınıza mis kokular yayacak. Ziyafet sofranızda baş köşeye kurulacak tarçınlı kurabiye tarifi favori tarifleriniz arasındaki yerini alacak. Tarçınlı kurabiye tarifi: Tarçınlı kurabiye nasıl yapılır?
TARÇINLI KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
- 1/2 paket margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
- Aldığı kadar un
Üzeri İçin;
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Ağızda dağılan muhallebi tarifi: Tel kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?
TARÇINLI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
- Hamur malzemelerinin tümünü yoğurma kabına alın ve güzelce yoğurun.
- Hamuru yoğururken unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Yoğurduğunuz hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin ve tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pişen kurabiyeleri metal bir tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta üzeri için nişasta, tarçın ve pudra şekerini karıştırın.
- Hazırladığınız toz karışıma soğuyan kurabiyeleri bulayın ve servis tabağına dizin.
- Tarçınlı kurabiye tarifi hazır. Afiyet olsun...
TARÇINLI KURABİYE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 100 gramlık bir porsiyon tarçınlı kurabiye tarifi yaklaşık olarak 468 kalori içermektedir.
Ağızda dağılan muhallebi tarifi: Tel kadayıflı muhallebi nasıl yapılır?