Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bunların hiçbiri Haber Kanalı değil!..

Bu ülkede, haberciliğin bittiği bir kez daha kanıtlandı.. 28 Ağustos öğleden sonrası evde, televizyon başındayım.. Köşk'te veda töreni var.. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makamını ve Köşk'ü 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a devredecek..
Bütün haber kanalları naklen yayında.. Ama nasıl naklen yayın, inanmak mümkün değil..
Görüntüler belli ayni kaynaktan, TRT'den alınıyor.. Bunlar da bir yerde kamp kurmuş, laflıyorlar..
Sözcüğü bilerek seçtim..
"Laflıyorlar!.."
Her biri bir spiker koymuş bir yere, karşısına da birisini veya birilerini yerleştirmiş.. Tam bir kahvehane sohbeti içindeler.. Yayınla, olup bitenle ilgileri yok..
11. Cumhurbaşkanı törene katılan yabancı konukları kapıda karşılıyor.. Cumhurbaşkanları, başbakanlar, emirler, daha bir yığın en üst düzey konuk..
Yahu naklen yayın yapan, bir, tek bir kere söylemez mi?..
Onca haber kanalından bir tanesi, TRT dahil, gerçek habercilik, gerçek naklen yayın yapmaz mı?.
"Abdullah Gül, şu anda, falanca ülke devlet başkanı filancayı Köşk Kapısında karşılıyor" diye.. Hayır.. Olup bitenle ilgili tek kelime etmeden, o kahvehane sohbetini sürdürdüler, alay eder gibi.. Niye?..
Çünkü tanımıyorlar.. 14 Devlet Başkanı, 3 Başkan Yardımcısı, 6 Meclis Başkanı, 12 Başbakan, 7 Başbakan yardımcısı.. Daha kimler kimler, teker teker Köşk kapısına geliyor. Abdullah Gül'le sarılıp öpüşüyor.. Ekrandaki ses, kapıda olanı anlatmıyor.. Kahvehane sohbeti devam..
Yahu bu tören aylar önceden belli.. Kimler gelecek biliniyor.. Hadi sen tanımıyorsun. Hazırlık yapar, Dışişleri'nden, bilen, anlayan, tanıyan biri ile anlaşır, yanına onu alırsın..
Aslında gazeteci isen eğer, bu vesile ile gelen Devlet Başkanları'nın hepsi ile, tören öncesi ve sonrası konuşmak için, Büyükelçiliklerle temasa geçer işi bağlarsın..
Ama "Haber" umurlarında değil..
Haber Televizyonculuğu en ucuz işe döndü..
Laf bedava.. Ekranda görünmeye meraklı da çok.. Topla etrafına, meraklıları.. Saatlerce konuş.. Bedavaya mal olsun yayın.. Reklam gelirleri cebe..
Reklam nasıl cebe, örneği de TRT verdi.. TRT.. Kamu televizyonu. O yayınları yapmak için benim, vatandaşın vergilerini kullanıyor.. Tören bitti. Yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşini, Köşk'ten uğurlayacaklar. Uzun bir kırmızı halı.. Sonra tören kıtası.. Sonra İstiklal Marşı ile selamlama, sonra kapıda arabaya bindirme.. Günün en duygusal anları..
TRT 1 hem de ne yaptı, inanmazsınız?.
Anında reklama girdi.. TRT 1, bu sahneleri yayınlamadı!. Yani böylesi gaflet, dalalet, hıyanet olur mu?.
İşte günümüzde Haber Televizyonculuğunun özeti..
Haber yok.. Gevezelik çok!..
O zaman yayın da.. Ben yazmayım, siz kafiyeden çözersiniz!.
Eğer yabancı dil biliyorsanız, BBC ve CNN'i izleyin derim size.. Türkçe isterseniz Euronews!..
Bizde Haber TV'ciliği yaptığını sananlar da bu kanalları izlesinler..
Haberciliği olmasa bile, utanmayı öğrenirler belki..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA