Geçtiğimiz hafta sonu iki gün üst üste yazdığımız "Sosyete kasabında Angus paniği" haberleri büyük ses getirdi. Bir hafta boyunca bütün gazeteler ve haber bültenleri çiftliklerden, mezbahalardan canlı yayın yaptı. Angus'un Sabah aracılığıyla Türkiye'nin gündemine taşınması kuşkusuz restoran sektörü için de önemli bir açılım oldu. Türkiye'de sınırlı sayıda restoranın mönüsünde yer bulan Angus biftekleri müşteriler arasında da popüler oldu. Türkiye'nin en büyük kasabı ve Günaydın Steakhouse'nin sahibi Cüneyt Asan, "Artık müşteri biftek değil, Angus sipariş ediyor" dedi. Asan'ın bu sözleri piyasadaki talebi gösterirken önümüzdeki günlerde birçok işletmecinin mönülere Angus eti koymak için hazırlık yaptığı konuşuluyor. Angus'un popülaritesi uyanık girişimcilerine de dikkatinden kaçmadı. Şu ana kadar İstanbul ve Ankara'da 23 şubeyle hizmet veren Günaydın Steakhouse Bodrum Türkbükü'nede şube açma hazırlığında. Hatta Günaydın'ın yavru vatan KKTC'de Boz Group'un 220 milyon dolarlık oteli Cratos Premium içinde de bir restoran açarak, ismini yurtdışına taşıyacağı konuşuluyor piyasada.
ANGUS PANİĞİ YOK
Öte yandan çıkan haberler üzerine bana ulaşan Türkiye'nin ilk ve en büyük Angus Çiftliği sahibi Arif Koşar, tespitlerimize katılmakla birlikte küçük bir eleştiride bulunmayı da ihmal etmedi. Koşar'a göre Türkiye'de Angus yetiştiriciliğiyle ilgili bir panik yok. 2007 yılından bu yana yetiştirdiği Anguslar'ın sadece kendi çiftliğinde kesilebilecek kiloya ulaştığını, piyasada 'Angus Eti' adı altında satılan etlerin Angus olmasının teknik olarak mümkün olamayacağını söyledi.